Actrițele au fost însoțite de activiste la Globurile de Aur 2018

Globurile de Aur 2018 tocmai s-au încheiat și, după toate socotelile, putem considera că această ediție a fost o reușită, dar și una dintre cele mai atipice ceremonii.

Odată cu purtarea unor ținute negre pe covorul roșu de la Globurile de Aur 2018, actrițele au decis să facă încă un pas pentru a promova egalitatea la Hollywood și pe tot teritoriul Statelor Unite, servind drept exemplu pentru întreaga lume. Câteva dintre cele mai proeminente staruri de la Hollywood au participat la premii însoțite de felurite activiste, din mai multe domenii de activitate.

Cu siguranță nu a fost cazul de glamour, ca la celelalte 74 de ediții anterioare, ci aceasta a fost o ceremonie dedicată activismului – de aceea actrițele au ales să vorbească, atât pe covorul roșu cât și în discursurile lor, despre abuzuri sexuale, despre hărțuire, sărăcie, rasism și alte probleme care afectează intens femeile – dar nu numai pe ele – din toată lumea.

Această luare de poziție atât de fermă vine în lumina dezvăluirilor despre hărțuirile sexuale care au loc, practic, de când lumea și pământul, și care, s-a dovedit în ultimele luni, sunt o adevărată problemă sistemică, și în nici un caz excepții.

Multe dintre actrițele care au participat la ceremonia de azi noapte sunt totodată semnatare și fondatoare ale inițiativei Times Up, un proiect care își propune să înlăture orice fel de inegalitate de gen, care s-a constituit ca urmare a acuzațiilor de agresiune împotriva mogulului Harvey Weinstein. Times Up își propune, în primă fază, să ofere asistență juridică tuturor femeilor care se tem că își vor pierde locul de muncă dacă mărturisesc că au fost supuse hărțuirilor și agresiunilor sexuale, dar este mult mai complex de atât.

Aceasta este, probabil, cea mai curajoasă și mai vizibilă inițiativă a Hollywood-ului de multă vreme, iar hotărârea actrițelor de a nu învălui în tăcere acest subiect incomod a fost evidențiată până și de alegerile lor vestimentare pentru această seară.

Dar la fel de mult a contat că ele au fost însoțite, pe covorul roșu de la Globurile de Aur 2018, de activiste – dacă nu le știi încă activitatea, îți spunem mai multe despre ele în galerie. Până să ajungi să vezi imaginile, încheiem povestea aceasta cu lucrul pe care l-a spus Laura Dern pe covorul roșu de la Globurile de Aur 2018: că își dorește plată egală pentru femei 50/50 by 2020!'. Așa să fie!

Citește și:
Globurile de Aur 2018: cele mai inspirate ținute pentru cel mai puternic fashion statement al anului

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle