8 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să treci peste infidelitatea partenerului

Infidelitatea este dureroasă, iar odată cu ea relația dintre parteneri are de suferit. Dacă alegi să treci peste, trebuie să știi înainte câteva lucruri.

8 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să treci peste infidelitatea partenerului

Infidelitatea partenerului aduce după sine și o serie de întrebări, precum: „de ce mi s-a întâmplat mie?, „unde am greșit? sau „oare pot trece peste?” Poate că nu vei afla niciodată răspunsul la aceste întrebări, însă poți afla dacă relația mai merită salvată. 

De foarte multe ori, credem că motivul infidelității partenerului suntem chiar noi deoarece nu am reușit să îl facem fericit, însă vina se află undeva la mijloc. Indiferent că vorbim de infidelitate fizică, emoțională sau chiar online, toate ne fac să ne simțim trădate și rănite. Însă ar trebui să te înarmezi cu multă răbdare și calm dacă pentru tine sunt mai importante sentimentele și ceea ce ați reușit să clădiți împreună. 

Înainte de a lua o decizie, trebuie să știi câteva lucruri:

1. Este o alegere dacă treci peste sau nu

Nu a spus nimeni că este ușor să treci peste o infidelitate. Însă este o alegere pe care ar trebui să ți-o asumi. O infidelitate poate produce o ruptură între parteneri care în unele cazuri duce la încheierea definitivă a relației sau la posibilitatea ca relația voastră să fie mai solidă după acest episod. Important este ca decizia ta, oricare ar fi, să fie una calculată, și nu de moment.

2. Infidelitatea nu apare doar într-o relație care nu mai funcționează

De foarte multe ori credem că infidelitatea apare atunci când partenerii nu mai au un interes unul față de celălalt, iar relație se apropie de sfârșit. Însă, infidelitatea poate avea loc și în cuplurile care sunt aparent fericite. Până la urmă, atunci când cineva este infidel, este conștient, sau cel puțin ar trebui, de consecințele care vor urma.

3. Dacă treci peste, e nevoie de implicarea amândurora

Trebuie să îți spunem că, dacă alegi să treci peste infidelitatea partenerului, ar trebui ca amândoi să depuneți eforturile necesare pentru ca relația voastră să funcționeze din nou. În primul rând, ar trebui să vezi la el o schimbare în ceea ce privește comportamentul, să simți că el își dorește să îți recapeți încrederea în el și să mai fiți împreună. 

4. Poți simți mai multe emoții negative

Te vei simți trădată, dezamăgită, supărată, frustrată, nervoasă, ceea ce este și normal. Este bine să simți toate astea și să nu încerci să îți ascunzi emoțiile. Ar trebui să fii conștientă de sentimentele pe care le ai, oricare ar fi, pentru a reuși să înțelegi ce anume este de făcut pe mai departe.

5. Amândoi trebuie să vă doriți același lucru

Chiar dacă ai reușit să treci peste, important este să vorbești deschis cu partenerul tău pentru a afla dacă el își mai dorești să fiți împreună sau nu. Decizia trebuie să fie una comună deoarece doar prin acest mod puteți acorda o nouă șansă relației. 

6. Puteți cere ajutor specializat dacă aveți nevoie

Poate fi destul de dificil să treci peste infidelitatea partenerului și te poate consuma foarte mult, iar din acest motiv, nici tu, dar nici el, nu ar trebui să ignorați ideea de a merge și la terapie de cuplu. Chiar dacă încercați să rezolvați singuri situația, uneori, este mai bine să ne lăsăm pe mâna unui ajutor specializat pentru a primi cele mai bune sfaturi. În plus, o astfel de situație te poate marca foarte mult și este bine să discuți cu o persoană specializată.

7. O să dureze până când vei avea din nou încredere în el

Infidelitatea duce la pierderea încrederii în partener și e necesar destul de mult timp până când vei avea din nou încredere completă în el. Amândoi aveți nevoie de timp pentru a vă reface conexiunea pe care o aveați înainte. Trebuie să te gândești că, dacă treci peste, vor mai exista momente în care îți vei aminti de această situație și pot apărea din nou certuri între voi pe această temă.

8. Nu este imposibil să îl ierți

Și să îți ierți partenerul este o alegere. Nu se va întâmpla imediat, dar cu timpul, după ce vei vedea că el depune eforturile necesare pentru ca voi să aveți aceeași conexiune emoțională ca înainte, va veni și iertarea. Este dificil să treci pentru o infidelitate într-o relație, însă este o experiență care vă poate apropia și mai mult.

Citește și:
Aveți conflicte tot mai dese? 7 soluții ca să nu-ți mai ataci partenerul și să eviți cearta în cuplu

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle