8 avantaje ale unei relații de lungă durată

Ce credeți despre o relație pe termen lung? Dacă ar fi să fim sinceri cu noi înșine cu siguranță vom recunoaște că sunt momente miunate în astfel de relații.

8 avantaje ale unei relații de lungă durată

Petrecem atât de mult timp gândindu-ne la începutul unei relații că uităm să acordăm importanța necesară parcursului relației. De fapt ceea ce ne dorim noi este ca relația noastră să fie la fel de plină de momente romantice și glamour ca la începutul relației, lucru care nu este prea realist.

Nu mă înțelegeți greșit. Nu spun că ar trebui să ne mulțumim cu o relație mediocră, doar că este normal că lucrurile să se schimbe și sa evolueze atâta timp cât tu și partenerul tău va cunoașteți mai bine unul pe celălalt și deveniți mai apropiați. Adevărul este că acel moment incare tu și partenerul tău reușiți să vă petreceți timp împreună fără să aveți vreun plan anume sau să faceți ceva special, este cu adevărat o piatră de hotar pentru relația voastră, lucru care rămâne deseori neobservat.

Cele mai bune lucruri dintr-o relație de lungă durată sunt:

1. Nu vei fi niciodată singură

De fapt depinde în ce moment al relației te afli. După 4 ani de relației cel mai frumos lucru este că nu îți poți aminti când ai fost ultima data singur sau singură. Practic atunci când ești implicat într-o relație de lungă durată poți face absolut tot ce îți dorești să faci împreună cu partenerul tău și nu vei mai avea senzația de singurătate.

2. Ești apreciat/ă pentru cine ești de fapt

Poți să fii cea mai rea versiune a ta deoarece persoana de lângă tine deja te cunoaște și s-a îndrăgostit de cea mai bună versiune a ta. Practic te poți comporta natural și dacă te simți rău, ești nervoasă sau frustrată, poți să fii tu fără să îți fie teama că vei fi judecată.

3. Știi că întotdeauna cineva va fi acolo când vei avea nevoie

Este minunat să ai pe cinvea alături să discuți despre orice, știind că mereu vei avea sprijinul lui. Să știi că și dacă te-ai îngrășat 5 kg el tot te va vedea frumoasă și nu îți va reproșa asta, este de asemenea un lucru care te va face să te simți specială. Să poți să fii naturală și să faci absolut tot ce ai face atunci când ești singură, este tot un avantaj al unei relații de durată.

4. Puteți împarți responsabilitățile

Să ai mereu pe cineva cu care să împărtășești idei și tot ce gândești, care îți va înțelege glumele și sarcasmul și va râde împreună cu tine, este o parte esențială într-o relație. Practic sunteți doi, dar funcționați ca unul, și toate lucrurile pe care le faceți împreună vor fi mult mai bune și de impact.

5. Dacă locuiți împreună ai avantajul de a te vedea în fiecare seară cu iubitul/a

Cât de frumos este să vii acasă la partenerul tău și sa îi spui ce ai făcut pe parcursul zilei și să vezi că lui îi păsa cu adevărat. Este de fapt vorba despre atenția pe care el ți-o acordă și cât de special te simți în preajma lui văzând că acestuia îi păsa sincer de tine.

6. Te simți bine în prezența lui indiferent de situație

Faptul că îți știi partenerul lângă tine indiferent de cum te simți sau ce faci îți crează o stare de confort, stare pe care nu o poți avea cu oricine. Obții acest lucru doar dacă cunoasti o persoană foarte bine și ai încredere în ea că îți va fi alături la bine și la rău.

7. Poți să faci anumite lucruri în preajmă lui

Să vorbești tot ce îți trece prin cap fără să îți fie teamă că își va face o impresie proastă despre tine, pentru că îți împărtășește părerile. E important să ai pe cineva împreună cu care să gătești, să te uiți la seriale, să mergi la cumpărături și să faci ceea ce îți place.

8. Vei avea parte parte de o dragoste necondiționată

Sentimentul de confort creat de faptul că știi că cineva îți va fi alături mereu pentru că tu l-ai ales și îl consideri potrivit pentru tine, nu poate fi înlocuit cu nimic. Știi că acea persoană te iubește și îți este alături nu doar pentru că s-a intampat să fiți parte din aceeași familie, ci pentru că voi chiar va potriviți.

Și până la urmă nu asta vrea toată lumea?

Citește și:
11 semne subtile ca relatia ta de lunga durata nu merge asa de bine cum iti imaginai

Text: Andreea Pacioras
Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle