5 semne care arată că relația voastră de prietenie se transformă într-o aventură emoțională

Aventurile emoționale se dezvoltă deseori din simple prietenii. Atunci când doi oameni stabilesc o conexiune aparte, fiindu-le ușor să discute deschis unul cu celălalt, lucrurile pot evolua foarte repede și până să își dea seama, se trezesc îndrăgostiți, deși se află deja în relații cu alte persoane.

5 semne care arată că relația voastră de prietenie se transformă într-o aventură emoțională

Într-o relație monogamă, partenerii vorbesc despre toate lucrurile care îi leagă, atât aspecte sentimentale, cât și sexuale. Își expun slăbiciunile, greșelile și cele mai intime sentimente. Aventurile sentimentale încep, de obicei, ca simple prietenii. Ne bazăm pe disponibilitatea prietenilor pentru că partenerul nu ne ascultă atât de mult pe cât ne-am dori, probabil, sau nu pot fi alături de noi în anumite situații.

Din păcate, cu toții avem timp, energie și resurse emoționale limitate, iar atunci când acestea sunt extinse către o prietenie și nu către relația cu partenerul, se produce o întrerupere a conexiunii în care ajungi să-ți înșeli jumătatea din punct de vedere emoțional. Aventura emoțională este atunci când o persoană se îndrăgostește, însă relația nu include și actul sexual. Cu trecerea timpului, dacă aventura emoțională continuă, se ajunge și la infidelitatea fizică.

Aventurile emoționale pot fi la fel de distructive ca cele fizice. Când o persoană se îndrăgostește și caută intimitate alături de altcineva, atunci când timpul petrecut cu partenerul este superficial pentru că inima lor este în altă parte, încrederea este zdruncinată puternic. Așadar, ai parte de o aventură emoțională sau sunteți doar prieteni? Iată cinci semne prin care să te convingi:

Ascunzi de partener conversațiile pe care le ai cu presupusul tău prieten

Îți ascunzi telefonul, te asiguri că partenerul nu-ți știe parola și ai emoții ori de câte ori primești un mesaj când nu ești singură? Înseamnă că nu vrei ca iubitul sau soțul tău să știe despre conversațiile pe care le ai cu acea persoană, și că lucrurile devin serioase între voi. În acest moment, îți dai seama că au fost încălcate niște limite, așa că ar fi bine să te gândești un timp înainte să faci vreun pas greșit.

Visezi sau îți faci planuri cu această persoană

Te surprinzi constant gândindu-te la el, chiar și atunci când ești cu partenerul? Cauți motive să vorbești cu el? Acest comportament te îndreaptă către o zonă periculoasă. Începi să îi compari pe cei doi și să te superi pe iubit sau soț pentru niște lucruri pe care, înainte, nu le considerai importante. Dacă te simți mult mai legată de acest prieten decât de partener, trebuie să iei o decizie și să nu ajungi să rănești o persoană care te iubește.

Ți-ai pierdut interesul de a avea contact intim cu partenerul

Aventurile nu încep în dormitor, ci în minte. În primul rând, implicarea emoțională duce deseori la evidențierea defectelor partenerului și diminuarea defectelor prietenului. Începi să privești persoana alături de care ești într-o relația ca fiind acest om care nu face nimic cum trebuie și ajungi să-l critici pentru atitudinea și obiceiurile pe care le are.

Acțiunea de a fi vizibil mai atrăgătoare pentru cealaltă persoană începe în minte. Dacă îți consumi energia și îți frămânți gândurile în privința modului în care ar trebui să arăți atunci când vă vedeți, este un semn clar că relația are o semnificație mult mai profundă decât prietenia. Imaginându-ți o fantezie nu este departe de transformarea acesteia în realitate, mai ales atunci când știi că se poate concretiza.

Petreci mai puțin timp cu partenerul tău

Petreci mai puțin timp cu iubitul tău de când relația de prietenie a devenit o parte mult mai semnificativă în viața ta? Vorbești despre problemele personale, sentimentele și gândurile tale cu prietenul și nu cu partenerul? Este perfect în regulă să ai un prieten căruia îi poți vorbi atât de deschis, însă problema intervine atunci când limitezi conversațiile cu partenerul. Dacă timpul pe care obișnuiați să-l petreceți discutând s-a diminuat considerabil sau s-a transferat către acest nou prieten, semnele arată că ești în faza unei aventuri emoționale.

 

Păstrezi secrete și minți

Păstrezi secretă prietenia cu acea persoană? Omiți detalii cu privire la întâlniri, mesaje și conversații telefonice cu el? Ștergi dovezi din telefon, minți sau negi că ai purtat anumite discuții cu prietenul tău? Toate sunt semne clare de aventură emoțională. După ce te-ai convins că faci câteva dintre lucrurile menționate anterior, este important să-ți amintești că îți pui relația amoroasă în pericol chiar dacă nu ai avut contact fizic cu prietenul tău. Intimitatea și chimia care se regăsesc într-o aventură emoțională au o intensitate incredibilă. Dacă ai o astfel de relație cu un prieten, dar nu vrei să-ți pierzi iubitul, cel mai corect lucru pe care îl poți face este să întrerupi legătura cu el.

Citește și:
4 probleme care îți vor distruge relația, dacă nu le rezolvi la timp

Foto:

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle