5 obiceiuri care te împiedică să treci peste relația cu fostul partener

Despărțirile sunt rareori simple. Chiar dacă avem puterea de a conștientiza că această decizie este în interesul ambelor părți, tot nu putem lăsa trecutul în urmă.

5 obiceiuri care te împiedică să treci peste relația cu fostul partener

Trebuie să recunoaștem că, în realitate, despărțirile nu arată la fel de bine ca în filme. Cu toții am auzit teoria conform căreia trebuie să așteptăm jumătate din durata relației ca să putem trece peste fostul partener. În timp ce această ecuație ar putea suna rezonabil, fiecare relație are propriii termeni în care s-a sfârșit, deci, din moment ce nu putem să considerăm această perioadă de timp timeline-ul perfect în care ne vindecăm și privim către viitor, există mai multe obiceiuri pe care le putem controla și schimba, în final, pentru a nu rămâne ancorate în trecut:

Încetează să te mai gândești la momentele frumoase petrecute împreună

Știm că și tu ai făcut asta: te-ai uitat peste fotografiile din telefon și te-ai gândit la acele momente frumoase sau te-ai blocat într-o amintire când totul mergea perfect între voi. Deși toate acele momente vor avea mereu un loc special în inima ta, este important să știi atunci când nostalgia devine tortură. Această memorie selectivă omite situațiile care au dus la despărțire. Este important să fii realistă și să recunoști cine este partenerul tău acum, să ai în vedere parcursul relației, nu doar amintirile fericite.

Nu-i mai urmări obsesiv activitatea din social media

Social media are un mod unic de a păstra oamenii prezenți în mințile noastre – cu avantajele și dezavantajele sale. În timp ce încerci să-ți înțelegi sentimentele, simte-te liberă să te oprești din a urmări obsesiv ceea ce postează fostul tău partener în mediul online. Acest lucru te va ajuta să te îndepărtezi de rutina lui.

Nu mai asculta melodii triste sau care îți amintesc de el

Adâncindu-te în această stare melancolică nu te va ajuta să treci peste. Renunță pentru o perioadă la melodiile care-ți amintesc el sau de voi împreună, și ascultă-le doar în momentul în care simți că nu-ți mai fac rău. Alege piesele energice și ritmate și continuă să-ți trăiești viața.

Nu mai scrie în jurnal despre despărțirea prin care ai trecut

Deși poate părea terapeutic, scrierea tuturor dezamăgirilor într-un jurnal nu va face decât să te cufunde în acea stare. Ceea ce te va ajuta mai mult este să scrii lucrurile pentru care ești recunoscătoare. Primul pas către vindecare este să conștientizezi ceea ce ai în viață și să te concentrezi pe ceea ce poți face pentru a o îmbunătăți. 

Este timpul pentru o nouă rutină

De câte ori te-ai regăsit spunând: Îmi este dor de cum obișnuiam să facem (un anumit lucru) împreună după o despărțire? Câteodată, nu poți trece mai departe pentru că rămâi ancorată într-o rutină confortabilă care nu mai există. În loc să regreți că lucrurile nu mai sunt la fel, trebuie să le accepți și să-ți construiești singură noi obiceiuri pentru a-ți reîmprospăta rutina. Fie că asta înseamnă să plănuiești o vacanță, să faci un curs, să-ți găsești un nou hobby sau să ai mai mult curaj pentru a încerca noi activități. În curând vei observa că nu te mai gândești atât de des la fostul partener, și vei fi din ce în ce mai entuziasmată de lucrurile pe care le vei face pentru tine.

Citește și:
5 lucruri pe care le-am învățat iubind pe cineva care nu mă iubea

Foto: Imaxtree

Cât de bine îți cunoști tenul? Completează testul ACUM și câștigă super premii de la La Roche Posay

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle