5 moduri în care poți vorbi cu partenerul tău despre obiceiurile lui neplăcute (fără a porni o ceartă)

Obiceiurile neplăcute pot provoca certuri în orice relație, însă cum îi poți atrage atenția partenerului tău fără a porni un conflict?

5 moduri în care poți vorbi cu partenerul tău despre obiceiurile lui neplăcute (fără a porni o ceartă)

Dacă te deranjează un lucru la partenerul tău, cel mai bine este să îi spui asta, altfel este posibil ca obiceiul lui să te enerveze și să ajungeți să vă certați pe un subiect care de altfel poate nici nu este atât de grav.

Cum vorbești însă despre obiceiurile neplăcute ale partenerului fără să vă certați? Specialiștii recomandă să încerci aceste 5 moduri.

1. Spune clar ce te deranjează

Nu, nu ne referim să îi spui direct și pe un ton nepotrivit ce anume te enervează, însă este bine să spui lucrurile pe ocolite, ci pur și simplu să îi explici clar, detaliat ce anume te deranjează și de ce. Cel mai bine este să îi spui că atunci când face acel lucru, tu te enervezi/te superi, exact lucrurile la care te gândești.

2. Formulează totul într-un mod empatic

Cel mai important este să te gândești la modul în care te-ai simți și tu dacă cineva ți-ar atrage atenția asupra unui lucru pe care poate tu îl consideri normal, firesc, deloc deranjant. Este important să explici cu calm totul și să nu transformi conversația într-un atac la adresa partenerului. Respectă-i dreptul la o părere și nu vă certați.

3. Fii conștientă că poate acest lucru te deranjează doar pe tine

Asumă-ți că ceea ce îi vei spune partenerului tău s-ar putea să te deranjeze doar pe tine. Cu alte cuvinte, ceea ce simți tu este până la urmă doar responsabilitatea ta. Așadar, nu este vina iubitului tău că te deranjează un anumit lucru pe care el îl face, așa că ar fi bine să îi spui asta într-un mod cât mai delicat. Totodată, și el este responsabil pentru ceea ce face, așadar nu trebuie să dea în vreun fel vina pe tine.

4. Faceți o înțelegere

Puteți face un schimb. Dacă partenerul tău nu va face ceea ce te deranjează, mergeți în locul lui preferat. Evident, puteți face orice altceva, însă este important să stabiliți împreună „acest schimb”.

5. Renunță și tu la un obicei care îl deranjează

Ei bine, asta pare un lucru firesc, nu? Dacă tu îi ceri iubitului tău să nu mai facă ceea ce te deranjează, este posibil ca și el să aibă o cerere similară. Din nou, discutați despre asta calm, fără să vă certați. Priviți acest lucru ca pe o modalitate prin care vă puteți dezvolta amândoi.

Citește și:
Cele mai importante 5 sfaturi pentru o relație durabilă, pe care cei mai mulți dintre noi le ignoră (din păcate)

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle