10 show-uri de televiziune anulate şi controversele din spatele lor

De la hărţuiri sexuale, la violenţă, la scandaluri în care sunt implicate droguri, pare că industria televiziunii americane este pregătită să treacă cu vederea numeroase situaţii, dar până în ce punct?

Află cum decid producătorii să pună capăt scandalurilor provocate de protagoniştii serialelor lor.

Finalul House of Cards şi concedierea lui Kevin Spacey

Scandalul privind hărţuirea sexuală în care a fost implicat şi Kevin Spacey i-a determinat pe producătorii serialului House of Cards să îl concedieze pe acesta din echipa care va continua să filmeze un ultim sezon. Acţiunea a fost una firească dat fiind că acuzaţiile la adresa actorului erau foarte grave şi de netrecut cu vederea în societatea actuală.

The Cosby Show şi acuzaţille privind hărţuire sexuală aduse lui Bill Cosby

Sitcom-ul extrem de popular din anii ’80 în care Bill Cosby a jucat timp de 8 ani a fost recent scos din programul tuturor televiziunilor. Aceasta este urmare a faptului că actorul a fost condamnat la închisoare pentru hărţuire sexuală.

Tratamentele necorespunzătoare pentru animalele ce au apărut în serialul Luck

Serialul care a avut doar un sezon, a cărui distribuţie îi includea pe Dustin Hoffman şi Anthony Hopkins, a atras proteste din partea organizaţiei pentru ocrotirea animalelor, PETA. Se pare că, în timpul filmărilor, trei cai fuseseră omorâţi, în ciuda respectării protocolului necesar atunci când se lucrează cu animale.

Kid Nation şi pericolele pentru copiii implicaţi

După un singur sezon, producătorii de la CBS au realizat că proiectul în care provocau copii cu vârste cuprinse între 8 şi 15 ani să întemeieze o civilizaţie într-un oraş-fantomă din deşert reprezenta un adevărat hazard pentru participanţi. În contractele care trebuiau semnate de părinţi existau riscuri precum accidentări grave, boli sau chiar moarte. În mod evident, aceste aspecte au dat naştere unor probleme legale care au făcut necesară anularea show-ului.

The Good Life şi implicarea consumului de droguri

Reality show-ul despre viaţa cântăreţului CeeLo Green a fost anulat după ce el a fost acuzat de către o femeie că i-ar fi dat o pastilă de Ecstasy, moment în urma căruia aceasta nu mai are nicio amintire cu privire la ceea ce s-a întâmplat restul serii. Totodată, comentariile lui CeeLo referitoare la această întâmplare nu au fost de prea mare ajutor, fiind interpretate drept sexiste şi lipsite de empatie faţă de victimele hărţuirii sexuale.

Buckwild şi moartea unui participant

Unul dintre celebrele show-uri de reality tv realizate de MTV, Buckwild, a fost întrerupt în mijlocul celui de-al doilea sezon din cauza morţii unuia dintre participanţi. Deşi încetarea show-ului pare să fi fost o reacţie adecvată, totuşi unul dintre producători, în încercarea de a salva serialul, a spus ca MTV a dat dovadă de ipocrizie prin alegerea făcută, având în vedere lipsa de moralitate a altor producţii promovate.

19 kids and counting şi suspectarea unuia dintre protagoniști de hărţuire sexuală

Deşi au fost nenumărate controverse legate de opiniile familiei Duggar cu privire la religie, comunitatea LGBTQ ori metodele de contracepţie, totuşi a fost nevoie de un eveniment mult mai grav pentru a fi necesară anularea show-ului. Cel mai mare dintre copiii celor doi soţi i-a mărturisit tatălui său că şi-a hărţuit sexual două dintre surori şi o prietenă de familie. După primirea mai multor acuzaţii în acest sens şi după retragerea unor sponsori, TLC a decis într-un final să oprească producţia seriei.

Un participant la Megan Wants a Millionaire a fost găsit vinovat pentru uciderea soţiei

După doar trei episoade, acest serial de pe VH1, în care Megan Hauserman îşi căuta perechea, a fost anulat. Motivul a fost unul şocant: unul dintre finaliştii competiţiei, Ryan Jenkins, era suspectat de uciderea soţiei sale. Ulterior, ca urmare a descoperirii cadavrului de către poliţie, s-a emis şi un mandat de arestare pe numele acestuia.

Flip it Forward – comentariile homofobe şi sexiste

Cei doi fraţi David şi Jason Benham, foşti jucători profesionişti de baseball, trebuiau să aibă propriul show de televiziune în care cumpărau şi vindeau case pentru a obţine profit. Cu toate acestea, serialul nu a apărut niciodată, existând zvonuri că cei doi militau împotriva avortului şi persoanelor homosexuale. Chiar dacă ei au negat aceste acuzaţii, ele au fost suficiente pentru a pune capăt producţiei.

Certurile violente care au întrerupt Ev and Ocho

Un alt serial produs de VH1 care a luat sfârşit din cauza violenţei. Reality show-ul, care trebuia să îi urmărească pe jucătorul de fotbal american Chad „Ochocinco” Johnson şi iubita sa, Evelyn Lozada, în timp ce se pregăteau de nuntă, a luat o întorsătură neaşteptată când cei doi au devenit protagoniştii unei altercaţii. Cearta a fost atât de violentă încât i-a provocat Evelynei o tăietură de câţiva centimetri pe frunte, anularea producţiei devenind inevitabilă.

Citește și:
Cele mai controversate filme cu adolescenți din istoria cinematografiei

Text: Oana Docan
Foto: PR, Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle