Cele 20 de state din Europa care interzic accesul românilor sau le limitează accesul

În acest moment 20 de state din Europa interzic accesul românilor sau le impun restricții la intrarea pe teritoriile lor

Cele 20 de state din Europa care interzic accesul românilor sau le limitează accesul

Numărul record de noi infectări cu coronavirus în România este îngrijorător nu numai pentru autoritățile din România, cât și pentru cele din mai multe țări europene.

Deși mulți dintre noi abia așteptam reluarea zborurilor și deschiderea granițelor către mai multe destinații europene de vacanță, iată că numărul din ce în ce mai mare de noi infectări cu coronavirus în România determină autoritățile din mai multe țări europene să interzică sau să limiteze accesul românilor pe teritoriul lor.

În acest moment sunt 20 de state care interzic accesul românilor sau impun restricții la intrarea pe teritoriul lor, iar 14 dintre acestea sunt țări membre ale Uniunii Europene. Este vorba despre Austria, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Grecia, Irlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Malta, Muntenegru, Norvegia, Marea Britanie, Olanda, Republica Moldova, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

Cel mai recent, Ungaria a inclus România pe lista galbenă, astfel, la intrarea pe teritoriul Ungariei, românii vor fi supuși examinării medicale, iar în cazul în care prezintă simptome specifice infectării cu COVID-19, nu li se va permite accesul. Și în situaţia în care nu prezintă simptome, românii vor fi obligați să intre în izolare pe teritoriul Ungariei pentru o perioadă de 14 zile. Cu toate acestea, intrarea pe teritoriul Ungariei va fi permisă, fără impunerea măsurii carantinei sau autoizolării, cetățenilor care vin din România și care prezintă la punctul de frontieră două teste negative pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuate în ultimele cinci zile. Cele două teste trebuie efectuate la o diferență de 48 de ore unul de celălalt, iar certificatele trebuie să fie emise în limba maghiară sau engleză.

Toți cetățenii care călătoresc din România cu destinație finală Austria vor putea intra în acest stat doar dacă prezintă un certificat medical, în limba engleză sau germană, de test negativ pentru SARS-CoV-2, nu mai vechi de 4 zile. În absența acestui certificat, cetățenii români vor trebui să intre în autoizolare timp de 14 zile, scrie Digi24.

Românii care călătoresc în Grecia trebuie să completeze, cu cel puțin 24 de ore înainte de începerea călătoriei, un formular electronic. Din 15 iulie, autoritățile elene vor condiționa intrarea în baza unui test negativ SARS-CoV-2 nu mai vechi de 3 zile, plus formularul electronic.

În Cipru, cetățenii români pot intra doar dacă prezintă un certificat medical de test negativ pentru SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore.

Cetățenii români care intră în Estonia, Letonia, Irlanda, Olanda trebuie să intre în izolare sau carantină timp de 14 zile.

Finlanda, Malta și Lituania au interzis complet accesul pe teritoriul lor cetățenilor români.

Danemarca permite intrarea pe teritoriul său românilor cu condiția ca aceștia să dovedească faptul că au o rezervare de cel puțin 6 nopți la o unitate de cazare, care să conțină toate numele celor care au rezervat și perioada rezervată.

În aceste condiții, comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, vine cu câteva recomndări: „Călătoriile sunt deja în cărți pentru multe destinații. Comisia Europeană monitorizează și ajută statele membre să ia decizii referitoare la măsurile necesare pentru a permite călătoriile. Mulți oameni cred că se gândesc sau deja au rezervat vacanțe. Trebuie să vă informați foarte bine înainte să luați o decizie unde să călătoriți vara aceasta. Realitatea este că nu putem prezice situația epidemiologică din fiecare stat membru. De exemplu, în Belgia, se emit recomandări în fiecare saptămână. Pentru săptămâna aceasta știm care e situația. Până săptămâna viitoare se poate schimba”, a declarat comisarul pentru transporturi, Adina Vălean.

Astfel, pentru o bună informare, sfatul comisarului Adina Vălean este să consultați site-ul RE-open EU, care are și variantă în limba română. Aici găsiți informații despre situația dintr-o posibilă destinație pe care o alegeți, dacă este vorba despre o țară membră a Uniunii Europene, plus Elveția și Norvegia, țări care fac parte din Spațiul Schengen.

De asemenea, puteți consulta aici lista pusă la dispoziție de MAE cu toate țările din Europa și regimul pe care îl au față de cetățenii străini, în contextul pandemiei de COVID-19.

Citește și:
Avertismentul lui Raed Arafat: Este posibil să se impună anumite restricții în anumite zone

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet