Avertismentul lui Raed Arafat: Este posibil să se impună anumite restricții în anumite zone

Pe fondul numărului record de cazuri de persoane diagnosticate cu coronavirus înregistrate în ultima săptămână, autoritățile iau în calcul introducerea unor noi restricții.

Avertismentul lui Raed Arafat: Este posibil să se impună anumite restricții în anumite zone

În ultima săptămână în România s-au înregistrat 3.562 de cazuri noi, cu peste 1.100 mai mult decât vârfurile înregistrate în timpul stării de urgență. Acest lucru este un semnal de alarmă pentru autorități, care nu exclud impunerea unor noi restricții în cazul în care trendul va fi ascendent, iar situația epidemiologică din România se înrăutățește.

Acest aspect a fost confirmat și de Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, în cadrul unui interviu acordat Digi24. Secretarul de stat a ținut însă să precizeze că aceste restricții vor viza doar anumite zone, nu întreaga țară.

„Știți care este treaba? Nu știu dacă mai e posibil să spuneți Stop la mare! acum. În primul rând, nici legislația nu permite acest lucru. Nu mai avem”, a declarat Raed Arafat atunci când a fost întrebat dacă autoritățile ar putea să spună „stop la mare' sau la munte, pentru a limita răspândirea comunitară a coronavirusului, referindu-se la măsurile din timpul stării de urgență, când deplasările între localități au fost limitate.

„Singura chestie este să te duci înapoi să pui restricții. Restricții se pot pune. Poate nu național. Și trebuie, la un moment, să vedem cum evoluează și s-ar putea să ajungem să avem nevoie să aplicăm restricții zonale, locale, în anumite zone. Deci, este posibil”, a confirmat la Digi24 șeful DSU.

Impunerea acestor restriții va depinde însă de numărul de noi cazuri de persoane diagnosticate cu coronavirus, dar și de apariția unor posibile focare de infectare COVID-19. „Acum, să vin să mă pronunț pe această chestie, cu marea sau cu muntele sau cu altele, n-am să o fac. N-am decât un singur lucru să spun: atenție, pentru că dacă situația se agravează și unele zone, în care creșterea este mult mai mare decât în altele, este posibil ca anumite zone să ajungă să fie izolate”, a mai precizat Raed Arafat.

El a reamintit că în prezent „avem un număr foarte mare de cazuri continuu” în cinci „puncte fierbinți” – București, Argeș, Prahova, Brașov, Dâmbovița, la care se adaugă Galați. „Dacă continuă această creștere, dacă continuă situația așa, este posibil să se ia anumite măsuri, pe alocuri, pe anumite zone. Asta nu s-a discutat, dar normal că trebuie discutat și în cadrul Grupului tehnico-științific, și la toate nivelurile, ca să se vadă de fapt ce trebuie făcut pentru a opri răspândirea mai departe”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Citește și:
„Vom ajunge în situația Italiei”. Avertismentul medicului Virgil Musta

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video