Ce poți face pentru a preveni cancerul ovarian

Această boală poate fi greu de depistat și, tocmai de aceea, este bine să știi ce poți face pentru a preveni cancerul ovarian.

Ce poți face pentru a preveni cancerul ovarian

Nu există o rețetă specială sau sigură, însă este bine să știi ce poți face pentru a preveni cancerul ovarian. Aceste lucruri te pot ajuta să îți menții sănătatea, însă întotdeauna este bine să asculți sfatul medicului tău.

1. Folosește pilule contraceptive


Unele studii au arătat că folosirea îndelungată a pilulelor contraceptive pot duce la scăderea cu 50% a șanselor apariției cancerului ovarian. Nu trebuie să iei aceste pastile fără a consulta medicul înainte. Deoarece fiecare pastilă are o formulă ușor diferită, trebuie să decizi împreună cu doctorul ginecolog care este varianta potrivită pentru tine.

2. Redu consumul de carne pentru a preveni cancerul ovarian

Pentru unele persoane este foarte greu să renunțe la carne, însă studiile au arătat că o dietă vegană scade riscul apariției cancerului, în special a celui ovarian. Potrivit unui studiu publicat de Huffington Post, femeile vegane au cu 34% mai puțin șanse să dezvolte cancer de sân, cervical sau ovarian.

3. Fii atentă la corpul tău

Nu trebuie să te sperii de fiecare dată când ți se pare că ai un simptom al cancerului ovarian. Cu toate acestea, este bine să fii atentă la felul în care te simți și să ai chiar și un jurnal în care îți notezi toate simptomele care apar.

4. Nu fuma

Fumatul poate crește riscul apariției cancerului ovarian, și nu numai. Știi deja că fumatul este nociv, așa că ar trebui să renunți. Sănătatea ta și cei din jurul tău îți vor mulțumi.

5. Alăptează

Nu spunem că trebuie să faci un copil pentru a preveni cancerul ovarian, însă cercetările au arătat că sarcina te poate ajuta. În plus, dacă ai un copil nou-născut, cu cât îl alaptezi mai mult, cu atât scazi riscul apariției cancerului ovarian.

6. Încearcă să ai o relație bună cu medicul tău

Este bine să îți alegi un doctor în care ai deplină încredere. De exemplu, un medic pe care ai putea să îl suni în mijlocul nopții dacă ai o urgență și care te-ar lua în serios dacă ii spui că este posibil să ai cancer. În plus, nu uita să mergi periodic la control, iar dacă tu crezi că e posibil să ai cancer (deoarece ai gena în familie), testează-te pentru a fi mai liniștită.

Citește și:
Alimente bogate în antioxidanți care te ajută în lupta împotriva diverselor afecțiuni

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet