Săptămâna modei haute couture de la Paris, ziua 3

Cea de-a treia zi a calendarului haute couture de la Paris a fost plină de culoare, viziuni fanteziste și propuneri spectaculoase, rezultând o adevărată celebrare a modei!

Săptămâna modei haute couture de la Paris: highlight-urile celei de-a treia zi au fost indubitabil show-urile Maison Margiela, Elie Saab, Jean Paul Gaultier, Viktor & Rolf și Valentino. Fiecare a reușit să marcheze acest sezon prin colecții de exepție, care promit să rămână puncte de referință în istoria modei. Sursele de inspirație au fost diferite, estetica interpretării la fel, însă concluzia este că moda are în sfârșit din nou a latură fantezistă!

Maison Margiela

Participanții de la show-ul Maison Margiela au fost încurajați înainte de începerea prezentării să folosească flash-urile telefoanelor, o mișcare destul de atipică pentru un fashion show. Însă odată ce a început defilarea și au putut observa texturile futuriste ale hainelor, totul a făcut sens. John Galliano, responsabil pentru colecțiile Maison Margiela și un maestru al couture-ului din anii petrecuți la Dior, a propus o imagine futuristo- fantezistă, în care culorile fluo, aplicate pe materiale reflectorizante, căpătau o alta dinamică în mișcare și în luminile reflectoarelor.

Elie Saab

Elie Saab este probabil numele sinonim cu rochiile couture de seară. Acesta prezintă mereu o imagine a feminității clasice, transformând cele mai romantice viziuni în realitate. Te poți baza pe el și de această dată, pentru acest sezon el propunând și o tentă retro-sexy, care, în tandem cu un styling actual, reușește să insufle un aer modern întregii colecții.

Jean Paul Gaultier

Incurabilul copil al modei, Jean Paul Gaultier, se rezumă de câteva sezoane la a prezenta doar colecții haute couture, ceea ce înseamnă că își canalizează toată energia și toate fanteziile în aceste două show-uri anuale.
De multe ori comparat cu Yves Saint Laurent, Gaultier îi datorează arta cut-ului și a siluetelor unui alt mare designer, mentorul său, Pierre Cardin. Și lui îi este dedicată această nouă colecție haute couture semnată de Jean Paul Gaultier. Referințele vizuale cu trimitere la creațiile lui Cardin sunt evidente, fie că vorbim despre grafismul dungilor alb- negru sau de perucile sixties.

Viktor & Rolf

Viktor Horsting și Rolf Snoeren, duo-ul creativ de la Viktor & Rolf, au folosit, dacă poți să crezi, un singur material pentru întreaga colecție. Este vorba despre un satin tehnologic, a cărui textură fină reprezintă pentru ei echivalentul couture-ului'. Dar, după cum vezi, colecția nu a fost deloc monotonă, ci a propus o serie de ținute cu adevărat purtabile, impecabil executate și puse perfect în scenă de aplicațiile și accesoriile florale.

Valentino

Succesul casei de modă Valentino se pare că nu are limite, directorul de creație Pierpaolo Piccioli fiind într-o continuă perfecționare atât a colecțiilor ready-to-wear, cât și a celor couture. De când partenera sa, Maria Grazia Chiuri, a plecat la Dior, Piccioli a început să devieze încet- încet de la rochiile fragile și feniminine, integrând din ce în ce mai des piese moderne, utilitare sau chiar cu tentă sport. Pentru acest sezon couture însă, acesta și-a propus să ne ofere o fantezie perfectă a modei, uneori opulentă, dar întotdeauna elegantă!

Citeste si:
Săptămâna modei haute couture de la Paris, ziua 2

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din fashion