Sandalele cu șosete – adevăr sau provocare?

De la reveriile grunge ale anilor '90 până la estetica turiștilor nemți care populau litoralul românesc în perioada comunistă, sandalele purtate cu ciorapi fie ne-au enervat, fie nu. Așadar, ne plac?

Prin 1995, cred că eram în clasa a XI-a, am ieșit cu niște prieteni la Green Hours, locul nostru de pierzanie. În gașca aia de atunci se afla și Hannah, o nemțoaică care se amorezase de un coleg și tot venea prin București.

În ziua aia de vară Hannah purta o pereche de papuci Birkenstock și o pereche de ciorapi tricotați, bej, lălâi, care atârnau cumva leneș. Sigur că de la stația de autobuz până la Green Hours am auzit tot felul de chestii mai mult sau mai puțin simpatice de la cetățenii intrigați de styling-ul propus de tânăra nemțoaică.

Dar uite că anii au trecut și designerii se încăpățânează să propună tot felul de șosete, mixate cu tot felul de sandale, în toate chipurile posibile – de la situații glam (vezi Prada sau Miu Miu) până la scenarii retro-fetițistice (Anna Sui, Bora Aksu).

Chestia cu aceste șosete purtate cu sandale este că reprezintă o chestie în sine – îți place sau nu tipul ăsta de styling. Adică nu trebuie să te chinui să îți placă, pentru că altfel vei transmite că porți ceva ce nu te reprezintă. Întotdeauna vor exista mai multe posibilități, mai multe variante – dacă nu ești pe un vibe grunge, poți fi pe un vibe nostalgic, și atunci vei combina o pereche de șosete albe, cu volănaș, cu niște sandalete retro.

În fond, styling-ul ăsta e deja un clasic – de la Tokyo până la Berlin, și din Alabama până la Oslo, oamenii tot poartă șosete cu sandale. Așa că de ce nu ai face-o și tu? Dacă te amuză, continuă. Dacă nu, oprește-te! Cam atât!

Citește și:
Cele mai bune site-uri, aplicații și conturi de Instagram pentru moda vintage

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din fashion