Romania 2019 – colecție de eșarfe și cravate „made in Ro”

După cum probabil știi, de la 1 ianuarie, România a preluat Președinția Consiliului Uniunii Europene pentru următoarele șase luni. Un prilej și pentru promovarea tradițiilor, valorilor și creațiilor românești.

Romania 2019 – colecție de eșarfe și cravate „made in Ro”

Ce este Președinția Consiliului Uniunii Europene și cum funcționează?

În configurația instituțională unică a Uniunii Europene, Consiliul Uniunii Europene este instituția în care guvernele statelor membre își promovează pozițiile naționale în negocierea dosarelor legislative și non-legislative. Consiliul Uniunii Europene este una din cele șapte instituții europene create prin tratatele Uniunii și este, alături de Parlamentul European și Comisia Europeană, responsabilă pentru negocierea legislației europene. În timp ce celelalte instituții ale Uniunii Europene au președinți cu mandate multi-anuale, Consiliul Uniunii Europene nu are o persoană care ocupă poziția de președinte. Președinția Consiliului Uniunii Europene se schimbă la fiecare șase luni și fiecare stat membru are obligația de a exercita pe rând Președinția prin prezidarea reuniunilor organizate în cadrul Consiliului la nivel ministerial, de ambasador și expert.

Altfel spus, fiecare țară conduce consiliul timp de șase luni și pregătește un program semestrial. Ordinea rotației președințiilor este stabilită de Consiliu. Statele membre care dețin Președinția conlucrează în grup de trei, care stabilesc obiective pe termen lung pe care Consiliul urmează să le abordeze pe o perioadă de 18 luni. Aceste obiective se inspiră din prioritățile și măsurile adoptate de Consiliul european în agenda sa strategică și acoperă probleme precum locurile de muncă, creșterea economică și competitivitatea, politicile energetice și cele privind clima, libertatea, securitatea și justiția.

Materiale promoționale și cadouri

Materialele promoționale și cadourile reprezintă emblema fiecărui stat membru care deține mandatul de Președinte al Consiliului Uniunii Europene, fiind oferite tuturor membrilor delegațiilor statelor membre sau instituțiilor europene care vor participa la reuniunile formale de la sediile Consiliului Uniunii Europene (Bruxelles, Luxemburg), precum și la reuniunile informale organizate în România.

Astfel de materiale promoționale vor fi oferite și participanților la evenimentele organizate de misiunile diplomatice ale României în statele membre ale Uniunii Europene sau state terțe.

Materialele promoționale vor fi diferențiate în funcție de nivelul la care sunt organizate reuniunile – șef de stat și / sau guvern, miniștri/comisari europeni, ambasadori, experți și presă.

Și pentru că suntem o revistă de modă, ne-a atras atenția colecția de accesorii din mătase (eșarfe și cravate) care vor fi înmânate tuturor participanților la evenimentele inițiate și găzduite de România.

Cravatele și eșarfele au devenit o componentă din ce în ce mai prezentă și un semn distinctiv al setului de cadouri oferit de fiecare stat care deține Președinția Consiliului Uniunii Europene. Cravatele și eșarfele oferite de Președinția României la Consiliul Uniunii Europene participanților la reuniunile și evenimentele din primele șase luni ale anului 2019 sunt confecționate din mătase de cea mai bună calitate de o companie cu tradiție în domeniu. Modelul ales reinterpretează motivele tradiționale românești, făcând trecerea de la valorile populare la elemente de design modern.

Eșarfele și cravatele au o cromatică în ton cu elementele cromatice ale Uniunii Europene (în nuanțe de bleumarin și albastru), iar elementele decorative sunt inspirate, evident, din motivele specifice portului popular românesc, ducându-ne cu gândul la forme vegetale stilizate (pe care le regăsim cel mai adesea pe ii). Pentru contrast, în cromatica eșarfelor a fost integrat și roșul (culoarea vieții, a renașterii și a iubirii), albastrul ducându-ne cu gândul la spiritualitate, la culoarea cerului, dar și a apei.

Mai multe detalii poți afla tastând romania2019.eu.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din fashion