(P) MANGO COMMITTED, o nouă colecție realizată din lână reciclată și materiale naturale

Colecția-capsulă MANGO „Committed” a debutat anul trecut, iar brandul MANGO continuă să facă demersuri semnificative în reducerea folosirii materialelor sintetice pentru confecționarea articolelor vestimentare, alegând fibre sustenabile și reciclate.

Modelul Saskia De Brauw este imaginea campaniei realizate de Mango pentru lansarea colecției „Committed”, susținând confecționarea pieselor vestimentare din materiale naturale și sustenabile.

Campania a fost filmată în parcul natural Aiguas Tortas, din Spania, având-o în prim-plan pe Saskia, o artistă care introduce în lumea modei elemente grafice și interpretări curajoase ale artei, evidențiind concepte precum spațiu, trecerea timpului sau orașele, un simbol al activității maselor. Viziunea sa unică de claritate și simplitate este redată prin creațiile realizate din obiecte însușite spre a fi refolosite din diverse locații.

Observăm aceeași frumusețe minimalistă și în piesele vestimentare care alcătuiesc această colecție. Materiale naturale precum lână, fibre biodegradabile (Tencel™) sau fibre reciclate (vâscoză) sunt folosite în nuanțe de alb, maro sau violet.

Colecția „Committed” nu este primul demers al brand-ului în moda sustenabilă. Dorința de a continua realizarea unor piese vestimentare cu o conștientizare deplină asupra întregului proces de creație și a materialelor folosite, a îndemnat brand-ul să-și stabilească un obiectiv de a mări frecvența folosirii fibrelor sustenabile în colecții și de a sprijini folosirea a 50% bumbac sustenabil până în 2022.

Mai mult decât atât, MANGO continuă proiectul SECOND CHANCES pentru reciclarea îmbrăcămintei și încălțămintei, distribuite pentru reciclarea la nivel local (52%), refolosire la nivel internațional (10%), crearea unor noi piese vestimentare din cele reciclate (20%) și regenerarea energiei (18%).

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din fashion