Operațiunea Dulapul cu Irina Cristescu

Artista Irina Cristescu are un stil clasic cu un touch dramatic și crede că felul în care ne îmbrăcăm reflectă și starea noastră de spirit.

Irina Cristescu ne-a primit în apartamentul ei foarte artsy, în care puteai remarca peste tot câte una dintre picturile ei, finalizată sau la care încă lucrează, cu zâmbetul pe buze (pe care nu l-a retras nici o secundă) și îmbrăcată într-un kimono negru din mătase care flutura dramatic la fiecare pas.

Mi-a mărturisit din prima clipă că nu crede că cineva ar putea despărți moda de sentimente și mi-a vorbit despre stilul ei: „pentru mine, este un mod de exprimare, o oglindă a sufletului. Stilul meu a fost mereu pe aceeași linie, nu am avut schimbări majore. Cu toate acestea, de-a lungul anilor, stilul a reflectat și schimbările, și dezvoltarea mea ca persoană.” Pentru Irina stilul joacă un rol important, deoarece este o expresie exterioară a sinelui: „Este povestea pe care cineva o transmite la prima vedere și de aceea capătă importanță. Stilul este o combinație între estetică – modul în care arăți, felul unic de a fi și ceea ce transmiți per ansamblu.”, îmi mai spune ea.

Recunoaște că și latura ei artistică influențează totul. „Cred că, datorită profesiei de artist, am avut și mai mult curaj să explorez, să îmi definesc stilul mai repede. Arta și stilul sunt, în fond, expresii diferite ale sinelui, oportunități de a comunica celorlalți despre tine. Cred că moda, precum arta, creează o poveste și anumite stări pentru privitor sau cumpărător. Ele se întâlnesc prin conceptele sale. Iar în prezent, multe case de modă faimoase colaborează cu diverși artiști. Îmi vine în minte colaborarea dintre Louis Vuitton și Yayoi Kusama; Tracey Emin pentru Longchamp; one-off prints semnate Gary Hume pentru campaniile de publicitate Marnior sau Cindy Sherman pentru Balenciaga. Această alianță dintre lumea artei și cea a modei a fost o oportunitate unică pentru ca brand-urile să se reinventeze și să se adapteze contextului contemporan”, crede Irina.

Piesele de rezistență din garderoba ei sunt accesoriile. De altfel, nu am văzut niciodată genți, pantofi sau pălării aranjate într-un fel atât de special ca în dulapul protagonistei noastre. „Îmi place foarte mult să mă joc cu accesoriile și cred că sunt foarte importante în orice ținută.”

Când am întrebat-o care este designerul ei preferat nici nu mă așteptam la alt răspuns din partea ei: Daniel Rosberry, de la Schiaparelli, care este maestru în a îmbina moda cu arta în colecțiile sale.

Fashion advice:

  • „Creează-ți propriul stil și investește în piese esențiale, timeless, care nu se demodează niciodată.

Fashion quiz:

Tocuri sau flats? Tocuri.
Alb/negru sau curcubeu? Alb/negru.
Online sau shopping classic? Ambele.
Feminin sau masculin? Feminin.
Street style sau couture? Ambele.

Foto: Christian Tudose

Citește și:
Albul pur – cum să porți cu stil aceste piese vestimentare și accesorii

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din fashion