Dress code black tie: Ghidul complet al ținutelor black tie

Sunt sigur că vă aduceți aminte vremurile în care era de neconceput să porți o pereche de pantofi sport la o rochie de seară - aceea era perioada în care noțiunea de cod vestimentar a început să fie din ce în ce mai fluidă.

Acest lucru este valabil și pentru Dress code black tie. Black tie nu mai presupune neapărat o rochie neagră sau un smoking tăiat impecabil. Sigur, niciodată nu vei greși cu această rețetă, dar astăzi codul vestimentar black tie este mult mai permisiv, tocmai datorită schimbărilor majore care s-au întâmplat în moda ultimilor ani.

Un lucru important de menționat ar fi că un dress code black tie nu mai presupune să porți obligatoriu negru. Este vorba mai mult despre o intenție, despre o estetică, decât despre o culoare. Dacă vrei să te încadrezi în codul black tie o poți face și purtând o rochie roșie, de exemplu. Sau un costum alb de inspirație masculină.

Accesorizarea joacă un rol foarte important atunci când vine vorba despre codul black tie – indiferent de ce alegi să porți, asigură-te că există cel puțin un detaliu prețios. Când spun prețios nu mă refer neapărat la un colier cu diamante, ci la orice accesoriu care trimite ținuta către o zonă de seară, dar nu neapărat formală.

Dress code black tie: când trebuie respectat

Sigur, există momente în care trebuie să respecți întocmai codul black tie – dacă, să spunem, primești o invitație la Palatul Buckingham. Dar această posibilitate este destul de improbabilă în viața reală, așa că poți jongla prin hățișul codurilor vestimentare cu o lejeritate mult mai mare decât în trecut.

Un blazer structurat din piele, o cămașă deconstruită, o pereche de pantaloni evazați, o salopetă din brocart, o pereche de pantofi masculini, chiar și o sahariană prețioasă, toate pot fi purtate cu succes atunci când vine vorba despre dress code black tie.

E suficient să faci o scurtă trecere în revistă a colecțiilor de sezon pentru a percepe exact mesajul designerilor. Chiar și la Valentino avem de-a face cu rochii sofisticate de seară mixate cu bocanci – un semnal sigur despre ce înseamnă noua ordine mondială a codului black tie.

Ți-am pregătit o galerie de imagini reprezentative pentru codul black tie – de la abordarea punk-șic a casei Balmain, la opulența casei Schiaparelli. Și, nu uita lucrul cel mai important – pentru a te încadra la sigur, accesorizează cu elemente prețioase – o fundă supradimensionată din catifea, o pereche de sandale seducătoare sau niște mănuși lungi din tul. Black tie se mulează acum după vremuri și, implicit, vremurile se mulează după black tie.

Citește și:
Ce porți atunci când primești o invitație cu dress code garden party?

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din fashion