Ce s-a întâmplat cu săptămânile modei?

Află de la Domnica Mărgescu sub ce formă și-au prezentat designerii colecțiile pentru toamnă-iarnă 2021/2022 în mijlocul pandemiei!

Cred că ți-am vorbit destul de des despre săptămânile modei și importanța acestora în industria cea mai glam, industria de fashion, însă abia acum, după fix un an de când am fost la Paris Fashion Week, realizez cât de mult s-a schimbat totul. Și nimeni nu poate spune exact dacă e o schimbare în bine…

Designerii s-au adaptat acestor vremuri bizare, continuă să își prezinte colecțiile, unii dintre ei sub formă de show-uri fără spectatori, alții decid să facă doar ședințe foto sau chiar filme super artsy. Da, este important că toate acestea se întâmplă însă comunicarea face to face și experiența de a vedea o colecție live, în momentul în care aceasta este prezentată, nu pot fi înlocuite cu nimic, după părerea mea.

Emoția pe care o simți atunci când asiști la un show sau când vezi piesele de aproape în showroom-urile designerilor este aproape inexistentă azi, chiar dacă designeri precum Pierpaolo Piccioli (Valentino) sau Olivier Rousteing (Balmain) au conceput show-uri impecabile pe care le puteai urmări live.

Show-ul Valentino a fost organizat la Piccolo Teatro din Milano unde un artist a performat live iar romantismul și aerul couture s-au simțit peste tot. Rousteing, spre exemplu, și-a prezentat colecția pe aripa unui avion în aeroportul Charles de Gaulle. Îi lipsesc călătoriile, asta este clar!

Virginie Viard (Chanel) în schimb a renunțat la celebrul Grand Palais, locația grandioasă, pe care o adora Lagerfeld, în favoarea unui spațiu mic, intim. „Îmi amintesc de poveștile lui Karl din anii 70, ani în care alegea restaurante mici, tipic pariziene, iar fetele se îmbrăcau singure.”, spune Viard.

JW Anderson (Loewe), a decis să nu facă un show, ci doar o ședință foto. Dar aceasta este mai spectaculoasă ca orice show! Anderson a pus un covor galben în restaurantul Le Train Bleu din Paris unde Freja Beha Erichsen a purtat cu încredere piesele voluminoase în culori puternice create de acesta. Artă pură!

Voi închei prin a-ți povesti despre un fenomen nou pe care l-am observat pe social media. Ei bine, toți influencerii au primit invitații la aceste show-uri virtuale sau doar pentru a privi noile colecții iar toți aceștia s-au comportat (prin postările de pe social media) exact ca și cum se pregăteau să participe live la aceste evenimente. A fost amuzantă acțiunea lor, cui nu-i era dor să admire ținutele îndrăznețe și glam cu care se defila acum doar un an la Fashion Week-uri?

Citește și:

Ce porți atunci când primești o invitație cu dress code garden party?

Foto: Instagram, PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din fashion