10 designeri români de urmărit în 2021

Descoperă care sunt designerii vestimentari autohtoni care ne-au impresionat în ultima vreme.

Ți-am arătat și creatorii internaționali la început de drum care merită acum atenția noastră sporită. De data aceasta ne concentrăm pe designerii vestimentari autohtoni care ne-au impresionat, în care credem și ale căror piese și colecții îți vor atrage, cu siguranță, și ție atenția.

RALUCA BACIU


Raluca este o tânără creatoare de modă, absolventă a Universității Naționale de Arte din București, secția Modă, care s-a făcut remarcată prin maniera sa inedită de a îmbina stiluri variate, influențate de cultura urbană și de oameni cu diverse background-uri sociale. Fiecare piesă a sa emană dinamism, un puternic aer nouăzecist și are o amprentă personală marcantă.

PIF STEPHANO

Absolvent al Facultății de Arte și Design din Timișoara, Ionuț Piscureanu (alias Pif Stephano) este un tânăr designer ale cărui creații sunt întotdeauna ancorate în realitate și actualitate și au ca sursă principală de inspirație societatea și cultura contemporană. Extrem de îndrăznețe, colecțiile sale se adresează personalităților puternice, care doresc să transmită un mesaj.

ALEXANDRU FLOAREA

Alexandru este un tânăr designer care a studiat la Universitatea Națională de Arte George Enescu din Iași, fiind caracterizat de dorința de a găsi mereu noi modalități de exprimare. Experimentează compoziții și structuri cu materiale neconvenționale, creând astfel adevărate opere de artă destinate celor care doresc să-și testeze limitele fără prejudecăți, fără restricții culturale de gen sau convenții de frumusețe.

OANA LUPAȘ

Deși nu se mai află la început de carieră, Oana este unul dintre designerii care și-a croit încet și sigur un drum în industria modei și care merită cu siguranță să fie urmărită îndeaproape. Pasionată de natură și de tradițiile românești, creează cu sensibilitate și rafinament piese atemporale, îmbinând într-o manieră inocentă și jucăușă motive florale, animale și populare.

ROBERT MORARU

Pasiunea lui Robert pentru modă s-a concretizat în studiile de la Universitatea Națională de Arte București, unde tânărul designer urmează acum un master pentru a se perfecționa. Estetica sa este una genderless, care dorește să elimine stereotipurile de gen, iar sursele sale principale de inspirație sunt cultura pop, personalitățile istorice remarcabile și, nu în ultimul rând, experiențele sale personale, atât pozitive, cât și negative.

LU:NE

Născut din fascinație pentru feminitate, eleganță și strălucire, Lu:ne este un brand înființat de Eli Vanghelici și Raluca Gheorghe, două personalități contrastante care se completează reciproc. Astfel, piesele lor sunt un mix actual de linii simple și țesături opulente, inspirate de siluete iconice, menite să sublinieze feminitatea, să treacă testul timpului și să aducă un dram de fantezie în viețile noastre.

ALEXANDRA ȘIPA

Pe când era în anul II de studii la prestigioasa școală de arte Central Saint Martins din Londra, Alexandrei i s-au rupt la un moment dat căștile. A avut atunci ideea fericită de a reutiliza firele colorate ale acestora pentru realizarea creațiilor sale. Această abordare unică a devenit în scurt timp un trademark al său, iar piesele sale inovatoare au apărut în reviste celebre de modă precum Vogue, Vanity Fair și Dazed China.

OCTAVIA CHIRU

O adeptă a sustenabilității și a mișcării slow-fashion, Octavia s-a făcut remarcată încă din 2019, de la înființarea brand-ului cu același nume, prin creații inventive, deconstruite și multifuncționale. Realizate din materiale reciclate și biodegradabile precum lâna și bumbacul, piesele sale pot fi purtate în nenumărate feluri, dar pot deveni și obiecte decorative, în special tapiserii, o altă pasiune a creatoarei.

HOUSE OF COMPULSION

Fondat de Alina Morar și Anca Belbe, House of Compulsion este un brand care a luat naștere în 2018 la Londra și care a pornit din dorința de a reinventa clasica jachetă biker. Acum, stabilit la Cluj, duo-ul experimentează în continuare cu piele, cu texturi, cu forme și culori pentru a crea piese handcrafted în ediție limitată, destinate persoanelor care apreciază hainele timeless, dincolo de tendințe și sezoane.

LUCIAN ARSENE

Lucian Alexandru Arsene a studiat Design Vestimentar și Strategii de Modă și Costum la UNArte București, în cadrul Facultății de Arte Decorative și Design. Creațiile sale dinamice, destinate femeilor cu personalități puternice, cărora le place să strălucească, au întotdeauna croiuri clasice, masculine, contrabalansate de detalii romantice, într-un mix actual ce induce ideea de libertate.

Citește și:
5 motive pentru care merită să investești într-o pereche de pantofi statement

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din fashion