Tratament pentru vergeturi

Vergeturile apar cind nu ne mai incapem in piele, dintr-un motiv sau altul. Lavinia Gogu a incercat o procedura care vindeca aceasta problema, mai ales daca o depistezi la timp.

Pe cit de mult ne place sa fim cochete, sa asortam esarfa la cureaua ceasului, sa etalam o rochie sexy sau sa improvizam o tinuta de zi desprinsa parca din pictoriale de moda, la fel de mult (ba nu, mult mai mult) ne-ar placea sa aratam bine (de fapt, nu doar bine, ci extraordinar) dezbracate. Si nu de dragul iubitilor care ar trebui sa ne iubeasca oricum si nici pentru a lasa masca toti barbatii de pe plaja, ci pentru amorul artei de a ne privi in oglinda fericite. Si da, pentru a ne simti confortabil atunci cind ne comparam cu zeitati precum Lara Stone, Rosie Huntington-Whiteley sau Daria Wer­bowy, chiar si fara Photoshop.

Pe linga acest vis, care este tangibil pentru prea putine dintre noi, modelarea unui corp de care sa fim mindre chiar si atunci cind purtam pantaloni scurti devine un scop rea­list. Si cind realizam ca sportul este singura solutie pe care o avem la indemina, ne mobilizam (pentru a nu stiu cita oara) sa mergem la sala. Dar dupa cum imi povestea de curind un medic, cind reintegram miscarea in stilul nostru de viata dupa o perioada de sedentarism, tindem sa vrem totul (dintr-o data) sau nimic. Si pentru ca rabdarea nu s-a numarat niciodata printre virtutile mele, am comis si eu acest pacat.

Mai exact, am tras de niste greutati foarte grele pentru a-mi mari masa coapselor. A urmat febra musculara, apoi muschii s-au umflat, dupa cum mi-am dorit, dar acest lucru s-a petrecut mult prea rapid pentru elasticitatea pielii mele. Si dupa citeva saptamini de efort sustinut, am inceput sa observ niste vinisoare rosii pe care le-am identificat imediat cu ochiul meu de beauty editor. Desi la prima vedere pareau capilare sparte, am stiut ca sint vergeturi in stare incipienta, pentru ca arata ca si cum costumui Evei iti ramine mic. Iar pentru aceste rupturi exista leac numai daca le tratezi atunci cind le depistezi. Dupa ce ruptura se concretizeaza si vergeturile se fac albe este mult prea tirziu… Asa ca mi-am facut de urgenta programare la Centrul Slim Art ca sa gasesc o solutie cit inca era timp.

Vergeturile rosii de pe piele de obicei nu sint observate pina cind acestea nu devin deja albe. Exista multe cauze pentru aparitia lor, insa majoritatea oamenilor le asociaza cu cresterea in greutate, sarcina si pubertatea”, mi-a spus medicul dermatolog Teresa Salajan inainte sa imi propuna o solutie. Insa dupa ce i-am explicat ca nu ma regasesc in nici unul dintre cazuri si i-am vorbit despre noul meu stil de viata, a com­pletat: „Si activitatea fizica pare a fi re­s­­pon­sabila de vergeturile orizontale pe care le poti observa la nivelul regiunii lombare si pe coapse. Ele rezulta in urma supunerii la tensiuni intense si repetate ale tesutului conjunctiv dermic”.

Apoi mi-a suge­rat ca tratament pentru vergeturi aparatul Formateck, care presupune cresterea temperaturii la nivelul straturilor profunde ale pielii, ce are ca rezultat secretia unor noi fibre de colagen. „Este important de retinut ca aparatul actioneaza mai bine asupra vergeturilor rosii, care sint recent aparute, dar nu are acelasi efect asupra celor albe”, mi-a spus medicul dermatolog in timp ce imi pregatea pielea pentru procedura, aplicind un strat generos de gel.

Apoi a inceput sa imi ruleze capul aparatului pe coapse. Nu am simtit decit niste furnicaturi mici si nu-mi venea sa cred ca scap atit de usor – procedura nu este deloc dureroasa. „Tehnologia Formateck se bazeaza pe folosirea ultrasunetelor si a radiofrecventei bipolare (skin tightening)”, mi-a povestit Teresa in timp ce ma furnica pe suprafata pielii. Iar dupa aproximativ 20 de minute in care am simtit impulsuri electrice mici, mi-a indepartat gelul si m-a anuntat ca… asta a fost tot. Cel putin deocamdata. „Pentru obtinerea rezultatelor dorite este necesar sa se realizeze intre sase si opt sedinte la interval de doua-trei sap­ta­mini”, mi-a spus Teresa, care probabil a observat ca eu cautam deja urme de vindecare pe piele.

Daca din excesul de zel la sala m-am ales cu aceste vergeturi, acum voi avea scuza perfecta sa nu mai fac sport. Si probabil o sa las balta aparatele cu greutati sau o sa ma orientez spre orele de aerobic – la urma urmei, am timp sa fiu in forma pina la vara. In schimb, sint sigura ca voi frecventa sedintele de tratament anti-vergeturi cu sfintenie, deoarece metamorfoza lor dintr-o rana profunda a epidermei intr-un semn de buna purtare are un deadline foarte scurt. God, I hate deadlines!

Verdict ELLE

Tratamentul este nedureros si nu necesita o perioada de recuperare, iar dupa doar patru-cinci sedinte am observat ca vergeturile mi s-au vindecat complet, pentru ca le-am depistat la un timp foarte scurt de cind s-au produs. Procedura are efecte benefice si asupra vergeturilor albe, netezind pielea, insa nu le poate vindeca.
Adresa: Centrul Slim Art, Piata Lahovari nr. 5A, et. 2, ap. 6, sector 1, tel. 021/311.87.34, 0769.60.48.88.

Foto: Andreea Goia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din beauty