Tratament de revitalizare a parului

Lavinia Gogu a incercat un tratament de revitalizare a firului de par prin injectarea unui cocktail de aminoacizi exact la radacina problemei. Despre ce e vorba?

De la Cenusareasa incoace, cliseul fetei timide si nesigure care se metamorfozeaza peste noapte intr-o fe­meie fatala este ultra folosit. Il regasim in filme, incepind de la My Fair Lady, Pretty Woman sau She’s All That pina la telenovele precum Betty cea urita. Dar cu toate astea, nu ne plictisim de acest stereotip si avem o satisfactie imensa cind fata cea simpla isi slefuieste atuurile, de­ve­nind sofisticata si sexy. Pentru ca in sufletul nostru stim ca si noi am putea fi mai stra­lucitoare si mai carismatice… numai de ne-am gasi o zina bu­na care sa ne infrumuseteze cu atingerea ba­ghe­tei magice. Caci toate ne do­rim, de fapt, sa devenim o versiune mai buna a propriei persoane, nu sa ne transformam in altcineva. De obicei vrem sa ne corectam defectele care ne rapesc mai curind din in­cre­de­rea in sine decit din frumusete.

De exemplu, prietena mea Karina este suficient de frumoasa incit sa o poti confunda cu un model atunci cind o vezi pe strada, dar cu toate astea zimbeste foarte rar si ofera impresia gresita ca ar fi aroganta. Motivul? Are doi dinti usor incalecati. Este adevarat ca dupa ce te obis­nuie­sti cu ea nici macar nu mai remarci acest defect, dar ea este constienta mereu de el si prefera sa fie retinuta de fiecare data cind cu­noas­te oameni noi. I-am sugerat de multe ori sa isi puna un aparat dentar, dar se teme sa il poarte de frica sa nu devina chiar si mai complexata. Alta prie­tena este stresata de un rid solitar aparut in coltul gurii, dar se considera prea ti­nara sa ia masuri. Iar eu, desi imi ador parul blond si lung, re­cu­nosc ca au fost si zile in care era mult mai des si mai puternic.

Acest gen de probleme n-ar putea sa fie rezolvate nici de Richard Gere, nici de Rex Harrison si nici macar de zina cea bu­na, care, fie vorba intre noi, era mult mai orien­tata spre fashion decit spre beauty. Insa Clinica Avant-Age isi asuma rolul de a ne infrumuseta chipul si zimbetul, care este considerat cartea noastra de vizita. Clinica ofera toate so­lutiile de care ai nevoie pentru a te simti ca Ce­nu­sa­reasa pregatita pentru noaptea de bal. Poti sa-ti corectezi pozitia dintilor cu un aparat den­tar invizibil, sa-ti netezesti ridurile cu acid hia­luronic sau botox, sa-ti pui niste gene fir cu fir (care par ale tale) sau sa incerci un tratament de biorevitalizare al scalpului.

Dintre toate aceste servicii trebuie sa recunosc ca m-a tentat cel mai mult ultima varianta, deoarece, ca orice leoaica, cred ca aspectul parului ma ca­rac­terizea­za si as incerca (aproape) orice pentru a-i mentine vitalitatea. Asa ca mi-am facut o pro­gra­ma­re la clinica Avant-Age pentru a afla mai multe despre tratamentul de bio­re­vitalizare.

„Ca­­de­rea parului, rarirea si imbat­rini­rea firului se da­to­reaza reduce­rii cantitatii de c­o­la­gen produ­se de piele si micro­circulatiei defi­cita­re la ni­ve­lul scalpului. Pentru preve­ni­rea acestui fenomen este i­deal acest tratament de biore­vita­li­zare”, imi poves­tes­te me­dicul clini­cii. Toate bu­ne si fru­­moa­se, dar in clipa in care mi-am dat seama ca este vor­ba des­pre un tratament in­je­c­ta­bil ca­re se realizeaza direct in scalp, am avut o strin­ge­re de inima. Ace? In cap?! M-am speriat ca de lupul cel rau. Dar mi-a venit inima la loc de indata ce am vazut ca este vorba despre un ac scurt si foarte fin, care n-ar putea sub nici o forma sa-mi foreze in creier. M-am asezat pe pat, am inspirat adinc si am asteptat cu emotie sa expir cind simt prima injectie (am invatat de la pilates ca orice durere este mai suportabila cind expiri). „Acest produs injec­tabil introduce la nivelul radacinii firului de par un cocktail de aminoacizi si acid hia­lu­ronic menit sa-ti stimuleze cresterea parului si insa­na­tosirea lui”, mi-a spus medicul in timp ce imi facea injectii scurte, dese si mult mai putin dure­reoase decit mi-am imaginat.

Dupa ce s-a terminat totul, m-am gindit ca a fost foarte in­te­­resanta experien­ta, dar nu eram convinsa ca voi mai repeta vreodata procedura. Insa la doua saptamini de la sedinta mi-am schimbat pa­re­rea, pentru ca am inceput sa observ firicele mici si noi de par care mi-au crescut in zonele injectate. Pe principiul ca baba sufera la frumusete, m-am ho­tarit sa merg pina la capat cu acest tratament, adica sa fac cele patru sedinte pe care le presupune. Si daca tot ajung la clinica, o voi programa si pe Karina la ortodont. Si-asa nu stiam ce surpriza sa-i pregatesc de ziua ei.

Verdict ELLE

Tratamentul contracareaza efectele imbat­ri­ni­rii parului, iar injectiile sint relativ dureroase, dar avan­­tajul este ca parul devine mai des dupa cele patru sedinte. Pentru a mentine efectele mi­ra­culoase trebuie refaci procedura o data sau de doua ori pe an.

Adresa: Clinica Avant-Age, str. Intrarea noptii nr. 5, sector 1, Bucuresti, tel. 0735.533.553/ 0730.036.664; www.avant-age.ro.

Foto: Alexandru Mitu
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din beauty