Machiajul de zi

Cind vine vorba de machiajul de zi, regula lui Armani, less is more, se aplica de minune. Iata tips-urile ELLE despre cum poti sa stralucesti in lumina cruda a soarelui, care nu iarta nici o imperfectiune.

Kazuhiro Hiruma, make-up artist Givenchy, crede ca reteta succesului unui machiaj de zi sint culorile cuminti si dozarea corecta a produ­selor: „Daca nu ai pro­bleme cu tenul, este ideal sa folosesti o crema coloran­ta ziua, iar micile imperfectiuni sa le corectezi punctual cu anticearcan. Iar daca folosesti fond de ten, aplica-l intr-un strat foarte subtire cu ajutorul unui buretel umed, astfel incit produsul sa se confunde cu pielea ta. Poti sa-ti accentuezi si ochii sau buzele atita timp cit optezi pentru nuante neutre”.

Iar pentru un look fresh, Kazuhiro ne recomanda fardul de obraz tub Blush Gelée de la Givenchy, deoarece are o nuanta de roz insesiza­bila, ce simuleaza imbujorara naturala.

„Ziua nu este momentul sa optezi pentru o culori indra­zne­te, dar poti miza pe efectul armonios pe care il ofera sprin­cenele ingrijite. Indeparteaza cu un betisor de urechi exce­sul de fond de ten care se aduna de obicei pe sprin­ce­ne, apoi defineste-le desenind subtil fire cu ajutorul unui creion special, precum Brow Pencil Lingering de la M.A.C. Alege nuanta acestuia in functie de culoarea natu­rala a sprincenelor tale“, spune Cher Webb, Senior Artist M.A.C.

„In lumina naturala se observa toate deta­liile pe­ chipul tau, de la imperfectiuni la exce­sul de ma­ke-up. Iar secretul unui astfel de machiaj este lu­minozitatea”, spune Alex Chatti, make-up artist Dior.

„Dupa aplicarea discreta a fondului de ten, de­seneaza-ti ridurile, cearcanele si zonele in­tu­ne­cate de pe fata cu ajutorul unui creion iluminator, precum Skinflash de la Dior. Astfel, pielea ta va reflecta lumina. Apoi imboga­teste-ti genele cu mas­cara folosind miscari precise pentru a le orien­ta spre coltul extern al ochiului. Si regula de aur a unui ma­chiaj de zi este ca rujul sa fie din aceeasi familie cromatica cu fardul de obraz. De exemplu, daca blush-ul este piesica, si buzele trebuie sa aiba subtonuri calde”, ne sfatuieste Alex.

Lavinia Gogu

Foto: Imaxtree

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din beauty