Îngrijirea tenului sensibil – regulile esențiale

Există mai multe tipuri de ten și fiecare în parte are nevoie de o îngrijire specială și corespunzătoare.

Îngrijirea tenului sensibil – regulile esențiale

Este important să stabilești mai întâi ce tip de ten ai și să urmezi regulile de îngrijire potrivite acestuia. Iată care sunt nevoile și modul de îngrijire al tenului sensibil.

1. Hidratarea este esențială

Cea mai bună metodă de combatere a unui ten uscat, cel mai delicat dintre toate tipurile, este să îl hidratezi foarte bine. Este indicat să aplici cel puțin de două ori pe zi o cremă puternic hidratantă, pentru a oferi un aspect fin și hidratat tenului tău.

2. Consumă multe lichide

Crema hidratează pielea la exterior, însă este important ca și corpul tău să fie la fel de bine hidratat, o regulă vitală pentru o piele sănătoasă. Bea apă cu lămâie sau castravete pentru o hidratare mai bună, dar apelează și la ceaiuri sau piureuri de fructe.

3. Secretul hidratării

Hidratarea este cea mai importantă, însă la fel de important este când și cum facem hidratarea. Cel mai eficient este să aplicăm crema după duș, deoarece tenul va rămâne hidratat pentru o perioadă mai lungă de timp.

4. Fără săpun aspru

Pielea sensibilă se irită foarte repede. Este indicat să eviți săpunul aspru și cu parfum puternic. Poți apela la produse cât mai naturale și evită substanțele chimice adăugate pentru parfum sau culoare în produsele de igienă.

5. Evită dușul fierbinte

Deși este foarte tentant pe timp de iarnă, un duș fierbinte îți poate deshidrata pielea mai mult decât îți imaginezi. Evită dușul lung și fierbinte, optează în schimb pentru unul cu o temperatură potrivită a apei, pentru a-ți proteja tenul.

6. Atenție la temperatura camerei

Atunci când îți speli fața, nu alege apă foarte rece sau fierbinte, deoarece acestea sporesc deshidratarea tenului. Soluția ideală este apa la temperatura camerei.

7. Cunoașterea tipului tău de ten

Deși ai tenul sensibil, totuși unele zone ar putea avea nevoie de anumite produse de îngrijire. Asigură-te că folosești produsele potrivite. Această regulă este la fel de importantă ca și hidratarea.

8. Protecția solară

Nimeni nu își dorește o piele arsă de soare, mai ales cineva cu o piele sensibilă. Acest tip de ten este mult mai afectat de razele de soare decât toate celelalte tipuri de ten. Este indicat să folosești o cremă de față cu un factor de protecție solară de minim 25.

9. Rămâi fidelă produselor care au avut efect

Nu încerca produsele nou apărute în aceeași zi în care ai un eveniment. Nu știi cum va reacționa pielea ta, de aceea este indicat să folosești produsele pe care le-ai mai încercat și au avut efect.

10. Exfoliază regulat

La fel ca orice alt tip de ten și tenul sensibil are nevoie de exfoliere. Singura diferența este că trebuie să alegi un exfoliant pentru tipul tău de piele, pe care să îl aplici printr-un masaj ușor.

Citește și:
Sfaturi pentru îngrijirea sprâncenelor, pe care merită să le pui în aplicare

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din beauty