Frumusete si cultura, intr-un singur loc

Plictisita de stereotipuri, Lioara Bradu a ales sa petreaca Valentine’s Day ceva mai neconventional: in biblioteca. Nu va speriati, finalul e acelasi...
 

Ori de cite ori am intrat intr-o biblioteca am incercat acelasi sentiment aparte: un amestec de bucurie, umilinta (in sensul mistic al cuvintului), asteptare, ado­ratie si panica naiva. Bunicul meu avea o biblioteca uriasa. In copilarie, obisnuiam sa ma strecor in „camera cartilor', cum ii spuneam („biblioteca' e un cuvint mult prea complicat pentru un copil de doi ani), si asteptam. Speram ca vreunul din eroii mei sa vina sa ma intilneasca. De fiecare data, sfirseam as­cunzindu-ma sub birou. Daca inaintea lor aveau sa ma gaseasca Muma Padurii sau Capitanul Hook sau Lupul sau Zmeul si aveau sa ma fure? Cind am mai crescut, mi-am plins esecurile in amor sub acelasi birou din biblioteca, incercind cu disperare sa-mi vindec ranile citind iubirile altora. Iar acum, cind (din pacate!) am ajuns la acea experienta in stare sa-mi ofere o informatie reala despre viata, mi-am facut obiceiul sa ma inchid in biblioteca ori de cite ori am impresia ca am naufragiat. Numai aici (unde ma simt mica si neinsemnata) reusesc sa restabilesc masura exacta a lucrurilor si sa inteleg ca niciodata nu e totul pierdut. E o terapie prin umilinta, daca vrei, care la mine functioneaza perfect.

Si totusi, ce-mi veni sa-mi petrec Ziua Indragostitilor in biblio­teca? Sau mai exact, in La Bibliothèque?

Ciocolata, sampanie, luminari parfumate, romantism si un masaj divin… asta promiteau cele peste douazeci de invitatii speciale pentru doua persoane, pe care le-am primit de la diverse spa-uri si saloane de infrumusetare, pentru Valentines Day. Dupa ce le-am rasucit pe toate partile, timp de doua zile, intr-un impuls de independenta, am decis sa nu dau curs nici uneia dintre ele si sa ma pregatesc pentru Ziua Indragostitilor intr-un mod ceva mai neconventional.

Oh, nu ma intelege gresit! Asta nu inseamna ca nu am a­preciat celelalte oferte. A pe­tre­ce doua ore de aromatera­pie si me­lo­terapie, alaturi de persoa­na iubita, poate fi un incredibil afrodiziac pentru mul­te cupluri (sora mea ar gusta asta din plin!)… dar nu si pentru mine! Nicioda­ta nu mi-a facut placere ca par­te­nerul meu sa asiste la ri­tualurile mele de infrumusetare. Cred ca intimitatea asta de cuplu are si anumite limite. (Hai, spune-mi ca sint de moda veche si da-mi ca exemplu puzderia de filme americane, pline de scene cool, in care el ii picteaza unghiile de la picioare cu oja, iar ea il epileaza pe spate sau, si mai rau, in care el se barbiereste tacticos, in timp ce, alaturi, ea urmeaza „chemarea naturii! Give me a break!) Cred ca secretul unei relatii frumoase este pastrarea unui graunte de mister (si de pudoare!) intre parteneri. Prefer sa transpir (si sa sufar, daca e cazul) de una singura, pentru ca apoi, complet refacuta, parfumata si proaspata, sa merg acasa si sa ma daruiesc 100% perechii mele. Dar sa revenim la poveste!

Odata ce am intrat in La Bibliothèque, am avut bucuria sa constat ca toate elementele care au darul de a ma crispa in majoritatea centrelor de infrumusetare au fost eliminate: nu am vazut cintare, erau rafturi cu carti pretutindeni (o selectie foarte reusita, ca tot veni vorba), iar canapelele pentru asteptare si lectura erau din cale afara de confortabile si imbietoare. Muzica (un café concert exceptional) se auzea in surdina si plutea un soi de promisiune dulce in aer… Poate, in asemenea circumstante, as fi acceptat si o prezenta masculina alaturi de mine… Hmm… Ar fi fost un gest frumos din partea-mi, de Valentines…

Umbra de vinovatie mi-a fost spulberata, insa, de indata ce a trebuit sa aleg „me­niul zilei': masaj de relaxare cu pietre calde si reci, masaj cu miere de salcim, tratament exfoliant cu sare de mare, drenaj limfatic... Dupa un scurt moment de gindire, am decis sa aleg prima varianta. Ce altceva poate merge mai bine, dupa o cana de ceai de tei si o lectura din Eliade, decit un masaj usor cu ulei din alge marine, facut cu roci vulcanice infierbintate, cu miscari lente, spiralate, unduitoare?

Fetelor, zau ca merita sa incercati! Dincolo de rezultatele fizice remarcabile (rocile calde elimina tensiunile, oxigeneaza tesuturile si stimuleaza circulatia sanguina, iar extractele de alge hidrateaza si catifeleaza pielea), este o terapie excelenta pentru spirit. M-am simtit mai odihnita, mai echilibrata, mai deschisa spre comunicare si mai intelegatoare. Si ar mai fi ceva…

Nu stiu daca a fost un efect secundar al terapiei, al inimioarelor afisate excesiv in vitrinele magazinelor sau doar ecoul constiintei mele, cert este ca tot drumul spre casa mi s-a invirtit in minte un citat din cartea pe care tocmai o rasfoisem: „In dragoste nici o certitudine nu e definitiva. Lucrul acela elementar – sentimentul ca esti iubit – trebuie necontenit verificat, caci o singura indoiala, o singura gre­seala surpa totul in nebunie si extaz' (Mircea Eliade). Oare pina acum am reusit sa-i ofer iubitului meu acest „lucru elementar'? Habar nu am, desi, in felul meu, stiu sigur ca am incercat! Dar nu-i nimic! Cum spuneam, niciodata nu e totul pierdut! La urma urmei, e Valentines Day pentru amindoi.

VERDICT ELLE

Adresa: La Biblioteque, str. Duiliu Zamfirescu nr.10, sector 1, Bucuresti, tel: 021.212.51.71.

Cine nu a fost inca a La Biblioteque sa o faca degraba!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din beauty