Exfolierea faciala

Primavara e anotimpul rege­nera­­rii, iar, in beauty, asta se traduce prin peeling-uri, microdermoabra­ziuni si alte mijloace de a stimula straturile vechi de piele sa plece, doar pentru a face loc altora noi.

Exfolierea faciala

Cu pulbere de diamant

Pret:100 lei/ 15 minute.
Ce este: Microdermoabraziunea este un procedeu de indepartare a celulelor moarte si petelor de pigmentare de la suprafata tenului. Atunci cind tenul e usor agresat, se activeaza mecanismele de regenerare. E ca o rana foarte blinda, care trebuie vindecata de organism.
Cum se realizeaza: Initial, fata se curata cu produse profesionale, dupa care poate incepe microdermoabraziunea propriu-zisa. In cazul unui ten uscat, se aplica o cre­ma hidratanta pentru protectie sporita. Apoi, se parcurg zonele vizate (inclusiv cele mai delicate, precum pliurile nasului, pielea de sub ochi si colturile gurii) cu dispozitivul aparatului DermoCell. In forma de creion, acesta are in virf o discheta abraziva cu pulbere de diamant, care se plimba pe suprafata pielii timp de 15 minute.
Rezultatul: Daca pielea e mai inrosita, se aplica o crema decongestionanta cu puternici factori de hidratare, caci porii sint deschisi, iar tenul devine absorbant ca un burete. E stimulata sinteza de colagen si elastina, petele sint indepartate, iar ridurile estompate. Cele fine dispar uneori in totalitate.
Unde: In Bucuresti, la Keiko D’Orobanti, str. Sofia nr. 13, tel. 021/230.41.70, www.keiko.ro.

Reparare intensiva

Pret: 300 lei/ 90 minute.
Ce este: „Intensive Repair“ este un tratament destinat tenului afectat de poluare si oboseala, devitaminizat si palid, fiindca stimuleaza oxigenarea pielii in profunzime.
Cum se realizeaza: Se incepe cu dema­chierea si tonifierea tenului, dupa care urmea­za exfolierea cu enzime de papaya si ana­nas. Astfel se indeparteaza celulele moar­te de la suprafata pielii si porii sint curatati. Urmeaza oxigenarea cu un electrod de inalta frecventa, o masca purifianta si aplicarea serului cu acid alpha lipoic si vitamina C. Inainte de final, se maseaza fata, gitul si decolteul, dupa care se aplica o masca rege­nera­toa­re. Pina cind aceasta isi face efectul, vei beneficia de un masaj al miinilor si scalpului. Trata­men­tul se incheie cu o crema de final, care iti va proteja pielea la contactul cu aerul (inca) rece de afara.
Rezultatul: Un aspect de lifting facial, un ten improspatat si mai tinar. Iar specia­listii promit chiar o intinerire cu 5 ani.
Unde: In Bucuresti, la Eden Spa, str. Pictor Ion Negulici nr. 3, tel. 021/316.81.48, www.edenspa.ro.

Peeling chimic

Pret: 260 lei/ sedinta.
Ce este: Acest tip de peeling reprezinta o arsura chimica blinda si controlata, la nivelul epidermei si dermei, cu scopul de a stimula regenerarea pielii.
Cum se realizeaza: Se incepe cu o consultatie la medicul care va analiza starea tenului tau si va decide, in functie de necesitati, cit de intens urmeaza sa fie peeling-ul. De asta vor depinde concentratia de acizi pe care o va folosi si durata sedintei. Pielea se curata in prealabil, apoi se efectueaza peeling-ul cu acizi glicolic, mandelic, salicilic, lactic sau tricloracetic. Inainte de a pleca acasa, ti se va aplica o crema cu SPF mare si vei fi sfatuita sa eviti expunerea la soare.
Rezultatul: O piele mai curata si vizibil mai tinara. La tenul fumatoarelor schimbarile sint uimitoare, caci agentii oxidanti nocivi sint indepartati pe aceasta cale. Pentru rezultate optime, sint necesare 2-3 sedinte.
Unde: In Bucuresti, la Egoist Wellness, Intrarea I.L. Caragiale nr. 1, tel. 021/311.16.21, www.egoistwellness.ro.

O calatorie imaginara

Pret: 225 lei/ 70 minute.
Ce este: „Tribal Facial” este un ritual de tratament cu fitocosmetice Bernard Cassière, efectuat in ton cu o muzica spe­cif­­­ica de relaxare, totul constituindu-se ca o calatorie a simturilor.
Cum se realizeaza: Prima etapa este curatarea tenului, aceasta fiind urmata de masajul abdomenului, pentru a te relaxa si a-ti regla respiratia. Apoi se trece la masajul fetei, gitului si umerilor cu un ames­tec de ulei de argan si petale de trandafir, specifice Maro­cu­lui. Peeling-ul propriu-zis e realizat printr-o tehnica japoneza, nuka Bukulo, cu pulbere de orez. Dupa ce pielea se curata cu apa, se aplica o masca, si anume cataplasma australia­na, cu pudra de urzica. In final, e rindul balsamului din Mo­zambic sa isi exercite magia asupra tenului tau prin puterea sa hidratanta.
Rezultatul: Un ten catifelat si stralucitor, o piele curata, cu aspect satinat si hidratat.
Unde: In Bucuresti, la Dreamline, str. J.L. Calderon nr. 36, sc. A, et. 1, ap. 13, tel. 021/313.00.94, www.dreamline.ro.
 
Miruna Siminel
Foto: Shutterstock
 
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din beauty