Cum să îți protejezi părul de acțiunea nocivă a soarelui

OK, până acum cred că am înțeles toate că pentru a ne păstra tinerețea pielii trebuie să ne ferim de acțiunea nocivă a radiațiilor UV. Însă de multe ori uităm că ar trebui să-i oferim și părului protecție solară, dacă ni-l dorim strălucitor și bogat.

Cum să îți protejezi părul de acțiunea nocivă a soarelui

Iată cum să îți protejezi părul de acțiunea nocivă a soarelui:

Balsamurile de păr și măștile – tratamente obligatorii

Una dintre cele mai eficiente metode de a proteja părul de soare, apă sărată, clor din piscină și vânt este să-ți aplici un balsam sau o mască de păr ultra-hidratantă înainte de a intra în apă sau de expunerea (prelungită) la soare.

Acest sfat e valabil în special în vacanță, dacă ești în oraș nu e chiar recomandabil, din motive estetice… Tratamentul de păr va umple și va sigila cuticula și astfel părul tău va fi la adăpost de degradarea cauzată de factorii de mediu. Mai mult, acțiunea termică a soarelui va facilita penetrarea ingredientelor active din produse, iar radiațiile UV nu îți vor afecta părul.

Evită șamponarea excesivă

Părul tău produce sebum în mod natural pentru a apăra firul și scalpul de mediul înconjurător (vânt, soare, frecare), însă dacă te șamponezi prea des și îl degresezi, ca răspuns, organismul va produce și mai mult sebum! Iar tendința spre îngrășare a părului tău se va accentua considerabil. Însă un efect secundar al degresării părului este că îl lasă vulnerabil în fața factorilor de mediu dăunători și chiar la acțiunea mecanică a perierii.

Alege produse de styling cu ecran solar

La plajă, îți poți răsfața părul cu uleiuri speciale pentru a preveni degradarea, însă dacă podoaba ta capilară beneficiază de ecran solar asta nu înseamnă că trebuie neapărat să fie… uleioasă.

Poți avea o coafură fabuloasă și un păr adăpostit de soarele arzător dacă folosești produse de styling (spumă, ceară, spray-uri ce oferă textură, balsamuri leave-in) ce au filtre UV. Iar dacă pentru piele factorul de protecție ideal pentru toată lumea e FPS 50, pentru păr te poți mulțumi și cu FPS 15, în special dacă ești brunetă.

Citește și: Cele mai bune creme de protecție solară sub 100 de lei

Accesorizează-te cu pălării și șepci

E valabil pentru toată lumea: pălăriile și șepcile îți protejează tenul de pete solare (totuși, asta nu înseamnă că nu trebuie să folosești creme cu SPF), te feresc de insolație și îți țin și părul la adăpost. Însă pentru unele fete (și mă refer la acelea care au părul extrem de fin și blond, indiferent că e natural sau vopsit) o pălărie sau un accesoriu cu funcție similară le poate salva părul!

Cu cât firul este mai fin, cu atât va fi mai vulnerabil față de soare, mare și vânt, iar după o vacanță fără griji riști să-l aduci în stadiul de a se rupe și la o simplă periere. Unele tipuri de păr cer măsuri de protecție drastice. Iar dacă acest sfat a ajuns la tine prea târziu, cel mai bine ar fi să te tunzi.

Citește și:
5 obiceiuri de machiaj care dăunează grav tenului tău

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din beauty