Cum să aplici corect parfumul – trucuri pe care trebuie să le știi

Deși poate părea un lucru banal și știut de toată lumea, aplicarea parfumului nu este chiar așa de simplă.

Cum să aplici corect parfumul – trucuri pe care trebuie să le știi

A ști cum să aplici corect parfumul poate fi o adevărată provocare. Dacă folosești o cantitate prea mare, atunci ar putea deveni deranjant pentru cei din jur. O cantitate prea mică înseamnă că ți-ai irosit banii pe cea mai nouă lansare de parfumerie.

A ști cum să aplici corect parfumul nu se oprește numai la volumul de parfum pe care îl folosești. Trebuie să știi exact cum să aplici corect parfumul pentru a obține un impact maxim și cum să îl aplici astfel încât el să reziste întreaga zi.

Încearcă aceste trucuri:

Aplică parfumul pe pielea hidratată

Cel mai bun moment pentru a aplica parfum – și, de fapt, orice alt produs de îngrijire, este imediat după ce faci duș. Pe lângă faptul că pielea ta este curată, este și umedă și astfel se creează mediul optim pentru ca orice produs, inclusiv parfum, să se absoarbă în piele. Dacă nu poți face duș de fiecare dată, aplică înainte o loțiune de corp fără parfum. Cu cât pielea este mai hidratată, cu atât parfumul va rezista mai mult.

Nu schimba aromă

Nu ne referim la faptul că nu ar trebui să folosești decât un singur parfum toată viața. Vorbim însă despre acele loțiuni de corp sau duș care au diverse arome și care pot schimba felul în care reacționează parfumul cu pielea ta. Astfel nu vei risca niciodată ca parfumul pe care tu îl adorai pentru notele florale să devină brusc mult prea intens, mai masculin sau, în unele cazuri, chiar amar.

Aplică pe punctele cheie

Probabil acest lucru îl știai deja, însă nu strică să îl reamintim. De altfel, nu degeaba ai văzut atâtea persoane aplicând parfum pe gât sau la încheietura mâinilor. Este vorba de acele puncte ale corpului unde venele sunt mai proeminente și care emană mai multă căldură decât alte părți ale corpului. Această căldură activează și maximizează efectul unui parfum. Un truc pentru nopțile fierbinți: aplică parfum și pe zona din spatele genunchiului.

Pulverizează, nu freca

Sunt mari șansele ca și tu să faci această greșeală: aplici parfum pe încheietura unei mâini, freci cu cealaltă mână și abia apoi încerci să vezi dacă îți place parfumul. Greșit! Mai întâi, făcând acest gest, vei dilua notele de top ale parfumului sau acea aromă pe care ar trebui să o simți în primele 5 minute de la aplicare. În al doilea rând, acest gest conduce la amestecarea parfumului cu uleiurile naturale ale corpului uman, schimbând felul în care miroase.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Folosește cantitatea optimă, în funcție de tipul parfumului

Probabil te-ai întrebat de multe ori de ce unele parfumuri a căror aromă este aproape identică se numesc și costă diferit. Acest lucru se datorează diferitelor nivele de concentrație a parfumului. Cel mai concentrat este Parfum sau Esență de parfum, urmează Apă de parfum, apoi Apă de toaletă și cel mai puțin concentrat este Apă de colonie.

Cu cât este mai concentrat un parfum, cu atât te poți aștepta ca aroma să reziste mai mult și cu atât mai puțină cantitate ar trebui să folosești la o singură utilizare. Nu există o cantitate magică pe care ar trebui să o folosești pentru a obține efectul pe care ti-l dorești. O regulă des vehiculată este că două pulverizari ar trebui să fie de ajuns – uneori este chiar prea mult.

Citește și:
Probleme cu căderea părului? Acestea pot fi principalele motive

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video