Cadoul perfect pentru cei care vor să mănânce sănătos

În zilele noastre sunt multe tentații culinare. Nu este ușor să faci față provocărilor. Fiindcă tot suntem în luna cadourilor este momentul să oferi un cadou frumos și util celor dragi. Acesta poate fi un pachet care conține alimente bio, din care se pot pregăti rapid două feluri de mâncare sănătoase și gustoase.

Cadoul perfect pentru cei care vor să mănânce sănătos

Un pachet de produse bio este exact cadoul de care ai nevoie. Acesta conține un set tortellini cu legume (250 g), un pachet de spaghete din grâu dur (500 g) și două sosuri: unul de roșii clasic (350 g) și un sos Bolognese (350 g). Plus, o lingură de lemn, perfectă pentru gătit paste. Cadoul îl poți găsi în toate magazinele dm din țară. Este deja ambalat, deci nu mai are nevoie decât de o panglică de cadou.

3

Nu ai nevoie nici măcar de rețete, fiindcă pe ambalajele fiecărui produs vei găsi instrucțiunile necesare.

Ai nevoie doar de o oală mare în care să fierbi pastele și o stecurătoare. Îți putem oferi, în schimb, câteva trucuri pentru ca cei care le gătesc să nu dea greș. Le poți scrie pe o bucată de hârtie și le vei introduce în cutia de cadou. Iată-le:

Trucuri pentru gătit paste

Oala în care le fierbi trebuie să fie mare

După cum se știe 100 g de paste au nevoie de 1 litru de apă. Nu pune pastele până nu fierbe apa. Acoperă oala cu un capac din sticlă ca să vezi când începe să fiarbă.

Pune sare suficientă

În apă se pune sare, după ce începe să fiarbă, ca să nu încetinească fierberea. Nu te gândi că pastele vor fi prea sărate. Mai ales dacă le combini cu legume, e nevoie să pui sare mai multă. Folosește sare de mare, fără iod.

Nu pune pastele decât când apa clocotește

Altfel riști să se lipească între ele. Renunță la mitul de a pune ulei în apă. Nu e de nici un folos. Uleiul îl pui după ce le-ai scurs.

În timp ce fierb, amestecă-le

Lingura cu coada lungă de lemn este exact ce ai nevoie. Ca să nu se lipească între ele, sau de fundul oalei, pastele trebuie amestecate periodic. Respectă timpul de fierbere. Dacă le vrei al dente, cum le recomandă italienii, nu depăși timpul! E bine ca spre sfârșitul perioadei de fierbere să scoți o pastă și să o verifici.

Nu clăti pastele cu apă rece

În acest fel sosul nu se va lipi de ele și își vor pierde din savoare. După ce le-ai scurs, pune-le într-un bol și adaugă sosul. Așa se vor îmbiba mai bine. Adaugă și verdețurile aromate imediat. Pastele merg perfect cu oregano sau busuioc.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din beauty