8 lucruri inedite pe care nu le stiai despre gene!

Despre cum sa-ti alungesti genele si cum sa le conferi volum ai tot auzit, dar iata opt lucruri mai putin stiute despe ele.

8 lucruri inedite pe care nu le stiai despre gene!

In timp ce iti dai cu mascara pe gene pentru a le conferi volum si a le alungi, nu cred ca te gandeai la ce urmeaza sa-ti spunem despre ele. Iata o lista cu ce ar trebui sa stii despre gene:

1. Sunt o trasatura specifica mamiferelor

Da, nu toate animalele au gene, ci doar mamiferele. La anumite specii, genele indeplinesc chiar functii specifice, asa cum au mustatile pisicilor.

2. Contin' proteine

Genele au in compozitie 97% keratina si 3% apa.

3. Durata de viata: 3 luni

Oricat de ciudat ar suna, se pare ca genele au un ciclu de viata care dureaza doar trei luni.

4. Genele de sus difera de cele de jos

Poate ca ai stat sa-ti analizezi genele pana acum, sa vezi daca noua mascara chiar a avut vreun efect de alungire dupa cum promite. Asa poate ai sesizat ca genele tale de jos nu sunt la fel ca cele de sus, care sunt mult mai dese, avand aproape 200 de gene, fata de 100 cate sunt in partea de jos.

5. Mici organisme traiesc printre gene

Nu te speria, dar un tip de acarieni chiar traieste la baza genelor tale. Se numesc Demodex si se pare ca apar in timpul somnului pentru a manca celulele moarte. Acest lucru prezinta un avantaj: ajuta foliculii sa nu se blocheze.

6. Genele au glande

Genele noastre au propriile lor glande: sebacee (glandele lui Zeiss) si sudoripare (glandele lui Moll) care ajuta la indepartarea bacteriilor si ca foliculii sa nu se blocheze. Un lucru important, pentru ca urciorul apare din cauza unui folicul blocat.

7. Genele cad zilnic

Aproximativ cinci gene pot cadea in fiecare zi si dureaza intre 4 si 8 saptamani pentru ca o noua geana sa creasca in locul celei cazute.

8. Sunt mai scurte de 1 cm

In mod normal, lungimea genelor este de 10 milimetri. In Cartea Recordurilor se mentioneaza o persoana ce a avut o geana de aproape 6.4 centimetri, detinand recordul pentru cea mai lunga geana.

Text: Antonia Oprea
Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din beauty