8 lucruri ciudate pe care nu le stiai despre sprancene

Petrecem indeajuns de mult timp pentru a ne ingriji sprancenele, fie ca este vorba despre tatuaje temporare, vizita saptamanala la salonul de cosmetica sau tratamente speciale pentru accelerarea cresterii.

8 lucruri ciudate pe care nu le stiai despre sprancene

Multe persoane nu stiu exact care este scopul propriu-zis al sprancenelor. De aceea v-am pregatit o lista cu 8 lucruri ciudate si amuzante despre sprancene, lucruri pe care probabil nu le stiai.

1. Scopul lor este sa ne ajute sa vedem

Adevarata functie a spancenelor este, in afara de a ne face sa aratam fabulos,  sa tina departe umezeala de ochi atunci cand afara ploua sau cand transpiram. Forma arcada a acestora ajuta sa tina departe de zona ochilor picaturile, indepartandu-le catre extremitatea fetei.

2. Sprancenele au foarte multe fire de par

In medie, o persoana are 250 de fire de par la fiecare spranceana. Totusi, anumite studii de cercetare arata ca persoanele care nu s-au pensat niciodata ajung sa aiba si 1100 de fire per spranceana. Ce zici despre asta?

3. Se regenereaza dupa o anumita perioada de timp

Media de viata a sprancenelor este de 4 luni. Aceasta este perioada dupa care firele de par se regenereaza.

4. Sunt un element de baza in recunoasterea faciala

Conform unor studii, atunci cand unei persoane ii lipsesc sprancenele, aceasta este greu de recunoscut. Concluzia la care au ajuns cercetatorii este ca sprancenele reprezinta un detaliu mult mai important in recunoasterea faciala, decat ochii.

5. Sprancenele sunt controlate si de … tonul vocii!

Sprancenele ne ajuta sa semnalam emotiile, dar actioneaza si ca un pilot automat. In ce fel? Cand tonul vocii tale este mai inalt, in acelasi timp si sprancenele se arcuiesc. Si nu numai! Atunci cand ai o anumita expresie, ceva de care nu esti constienta (ca atunci cand esti surprinsa) sprancenele se misca in mod simetric una catre cealalta. In schimb, atunci cand ai o expresie pe care intentionezi sa o faci, aceastea se vor misca in mod asimetric.

6. Le ofera oamenilor o calitate in plus

Multe dintre mamifere au sprancene, dar oamenii sunt singurii care au sprancene si in jurul acestora doar piele. Se pare ca acest fapt ne ofera un avantaj din punctul de vedere al evolutiei pentru ca reusim sa interpretam expresiile celor din jurul nostru.

7. Pensatul nu este o indeletnicire noua

Atunci cand indepartam firele care ni se par ca sunt in plus, luam parte la un proces indelungat din istoria omenirii. Fiecare cultura si epoca au avut diferite moduri de abordare fata de infrumusetarea sprancenelor. In timpul Renasterii, in Florenta, oamenii isi radeau sprancenele complet, in timp ce, in secolul 18, elita americana obisnuia sa isi accentueze aceasta zona a fetei cu ajutorul unei spume gri.

8. Sprancenele spun despre noi mai mult decat ne putem imagina

Tipul si forma sprancenei sunt foarte importante. Cele curbate indica despre o persoana ca este sociabila si ca are nevoie de exemple din viata reala pentru a intelege o problema, in schimb, sprancenele drepte inseamna ca persoana in cauza este mult mai directa, are o gandire logica si acorda atentie detaliilor tehnice. Sprancenele care sunt ascutite spun despre tine ca iti place sa ai dreptate si ca esti obisnuita sa detii controlul, oricare ar fi situatia.

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din beauty