4 greșeli de machiaj pe care le faci atunci când te grăbești

Nu avem întotdeauna mult timp la dispoziție pentru a ne machia exact așa cum ne dorim, însă asta nu înseamnă că trebuie să facem anumite greșeli care, pe timp îndelungat, ne pot afecta look-ul.

4 greșeli de machiaj pe care le faci atunci când te grăbești

Pentru a obține un make-up perfect, care să reziste intact cât mai mult timp, evită aceste 4 greșeli de machiaj:

Ignori excesul de sebum

Excesul de sebum este principalul inamic al unui machiaj rezistent. Prin urmare, înainte de a aplica produsele de machiaj folosește un produs demachiant (loțiune demachiantă sau apă micelară) și aplică delicat pe zona T sau zonele predispuse la apariția acneei.

Nu te opri însă aici. Make-up artiștii internaționali recomandă să folosești un șervețel pentru a tapota delicat pleoapele înainte de a aplica machiajul ochilor.

Nu folosești cremă hidratantă

O greșeală care îți afectează atât tenul, în special în lunile reci, dar și felul în care va arăta machiajul tău. Aplicarea produselor de make-up va fi mai dificilă și, pe parcursul zilei, cresc șansele de apariție a petelor. Masează delicat crema până este absorbită de ten și așteaptă 5 minute înainte de a aplica fondul de ten.

3.Aplici greșit fondul de ten

Dacă ai obiceiul de a aplica fondul de ten punând puncte de produs pe întreaga față și apoi folosind burețelul de blending pe toată suprafața, atunci trebuie să știi că procedezi greșit și faci una dintre cel mai des întâlnite greșeli de machiaj.

Make-up artiștii recomandă să aplici fondul de ten pe fiecare zonă în parte, cu mișcări circulare, începând dinspre zona centrală a feței către exterior. Așa vei obține un efect natural și de lungă durată. Poți face asta folosind o pensulă, un beautyblender sau chiar cu degetele.

Nu folosești pudră liberă (pudră pulbere)

Chiar dacă ai scăpat de excesul de sebum, trebuie să știi că acesta nu e singurul lucru care poate afecta machiajul. Fondul de ten și corectorul nu vor rezista întreaga zi dacă nu le fixezi folosind pudră liberă. Ai grijă însă să nu exagerezi, nu vrei să ai un look lipsit de strălucire și tern.

Citește și:
7 ingrediente întâlnite des în produsele cosmetice și care pot cauza alergii

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din beauty