5 obiceiuri de machiaj care dăunează grav tenului tău

Fiecare dintre noi are anumite plăceri vinovate, însă, în unele cazuri aceste obiceiuri ar putea face mai mult rău decât îți imaginezi. Când vine vorba de rutina ta de îngrijire și de aplicare a machiajului, ar fi bine să nu se strecoare erori.

5 obiceiuri de machiaj care dăunează grav tenului tău

Am descris aici câteva obiceiuri comune care pot cauza probleme majore atât pielii, cât și sănătății tale. Iată care sunt acestea:

Să-ți împărți produsele de machiaj cu o prietenă

Îți împărți hainele și bijuteriile cu cea mai bună prietenă și de ce nu și rujul de buze care vă place atât de mult amândurora? Greșit, foarte greșit. Să împărți rujul cu altcineva poate avea consecințe nedorite și nu ne referim acum la faptul că nu ți-l va mai înapoia. Atunci când împărți tușul sau rujul, crește riscul de a contracta o infecție virală cum ar fi conjunctivită sau leziunile herpetice.

Folosirea produselor de machiaj expirate

Data expirării există dintr-un motiv, însă multe persoane nu aruncă produsele atunci când ar trebui. Deci așa cum aruncăm laptele pentru că s-a învechit, la fel ar trebui să renunțăm și la luciul de buze, la mascara sau orice alt produs pe care îl avem de foarte mult timp. Astfel alungi riscul de a face conjunctivită acută sau o iritație nedorită a pielii dacă folosești un produs expirat, pentru că produsul poate începe să dezvolte bacterii. Majoritatea produselor dețin un simbol care îți va spune pentru cât timp este valabil de când l-ai desfăcut.

Te culci fără să te demachezi

Ești prea obosită pentru a te demachia? Te poți trezi cu probleme uriașe dimineața, în special la nivelul pielii și a ochilor, datorită porilor blocați. De asemenea, produsele de machiaj pentru ochi conțin uleiuri și ceară și cum aceste produse nu sunt înlăturate, ingredientele pot provoca blocarea glandelor cauzând inflamații în jurul ochilor.

Folosirea extensiilor pentru gene

Anumiți adezivi pentru lipirea extensiilor conțin rășină, care poate irita ochii! Însă, dacă aplici mai puțin, extensiile pot provoca mici leziuni, deoarece sunt prea fragile și cad. Nu îți recomandăm să refolosești extensiile, pentru că pot duce la pierderea genelor! Înainte de a lua această decizie, încearcă să testezi adezivul utilizat pentru lipirea genelor, pentru a te asigura că totul este bine!

Aplicarea conturului la baza ochiului

Ochii tăi au propriul lor set de bacterii naturale, iar prin folosirea unui creion de ochi, poți introduce bacterii străine. Astfel, pentru a preveni eventuale infecții și blocarea glandelor, îți recomandăm să nu îți conturezi partea de jos a ochiului, ci să te limitezi doar la pleoapa superioară.

Citește și:
7 motive surprinzătoare pentru care ai riduri

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din beauty