3 trucuri pentru un machiaj impecabil pe tot parcursul zilei

Dacă ți se întâmplă frecvent ca pe la jumătatea zilei să constați că arăți ca Joker, ca un urs panda sau… ca și cum nu ai fi petrecut jumătate de oră cu machiajul de dimineață, atunci citește sfaturile noastre.

3 trucuri pentru un machiaj impecabil pe tot parcursul zilei

Îți dorești un machiaj impecabil pe tot parcursul zilei? Iată câteva trucuri foarte utile pe care ar trebui să le pui în aplicare.

Ten perfect

Înainte de orice, trebuie să reții că atunci când tenul este deshidratat, el poate înghiți absolut tot, de la fondul de ten și chiar până la fardul de obraz, deci să nu fii surprinsă dacă după-amiază constați că ți-a dispărut în neant machiajul matinal.

Prima regulă pentru un machiaj impecabil este să îți hidratezi chipul temeinic cu o cantitate generoasă de cremă, iar apoi să-ți oferi un interval de măcar cinci minute pentru a-i permite produsului să fie absorbit de piele.

Apoi, dacă vrei ca tenul tău să fie impecabil pe tot parcursul zilei, trebuie să știi că primer-ul nu este opțional, ci obligatoriu. Baza de machiaj ascunde porii lărgiți și multe alte imperfecțiuni, oferindu-i fondului de ten un teritoriu pe care poate rezista liniștit ore în șir, fără să fie absorbit de piele. Pentru un plus de hidratare, ține la în geantă o apă termală mică și pulverizează-ți tenul de fiecare dată când îți amintești.

Buze apetisante

Din păcate, rujul care rezistă toată ziua este un mit, pentru că buzele noastre nu sunt de ceară, ci sunt în continuă mișcare: mâncăm, bem, vorbim… Astfel, chiar și cele mai rezistente rujuri (și mă refer la cele care au un efect de plastifiere care cer hidratare din jumătate în jumătate de oră) vor ceda după câteva ore de activitate. Și cu cât este mai intensă culoarea, cu atât trebuie să fie retușată mai des.

De aceea, înainte să-ți aplici rujul preferat, e indicat să-ți faci un scrub al buzelor (poate fi unul dulce, obținut din zahăr brun și miere), apoi să aplici un balsam ultra hidratant. Iar atunci când e cazul să-ți împrospătezi culoarea pe parcursul zilei, aplică mai întâi balsamul pentru a te asigura că rujul va rezista un timp îndelungat.

Și evită să adaugi mai multe straturi unui ruj rezistent la transfer, pentru că usucă buzele și pot ajunge chiar să se și crape. Cel mai bine, șterge rujul de tot, hidratează buzele și oferă-le o aplicare fresh.

Machiaj fără cute

După câteva ore, fondul de ten, pudra și fardul de pleoape au tendința să se adune în cutele pielii, accentuând ridurile și imperfecțiunile. Dacă pielea a fost hidratată temeinic înainte de aplicarea machiajului, chiar nu ai ce să-ți reproșezi.

Singurul remediu pentru această problemă e baza pentru fard de pleoape, aplicată într-un strat subțire. Iar pe parcursul zilei, poți estompa cutele într-un mod strategic cu un bețișor igienic, folosind puțină cremă de ochi pentru emolierea suprafețelor care se cutează.

Citește și:
7 trucuri anti-aging simple și eficiente, pe care merită să le pui în aplicare

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din beauty