Tot ce trebuie să știi pentru o renovare eficientă și elegantă a băii

Renovarea unei băi poate fi o operațiune stresantă dacă nu știi de unde să începi și la ce să te aștepți pe parcurs.

Tot ce trebuie să știi pentru o renovare eficientă și elegantă a băii

sursa foto: www.germanquality.ro 

Renovarea unei băi poate fi o operațiune stresantă dacă nu știi de unde să începi și la ce să te aștepți pe parcurs. În acest articol vom încerca să prezentăm primii pași pe care trebuie să îi faci și cum să creezi baia perfectă pentru tine.

De multe ori, atunci când începem proiectul de renovare a locuinței, avem o idee generală despre stilul pe care îl preferăm pentru interiorul casei noastre și despre piesele individuale de mobilier. Acest lucru este valabil inclusiv pentru camera de baie, pe care trebuie să o planifici în detaliu înainte de a achiziționa cele necesare. 

Care este motivul pentru care dorești renovarea băii?

Dorești să reîmprospătezi stilul păstrând aceeași structură sau dorești o schimbare radicală? Vrei să înlocuiești vechiul lavoar cu un model nou, elegant și încăpător? Visezi la o cadă de baie modernă freestanding în care să te relaxezi și să te răsfeți sau preferi o cabină de duș walk-in pentru libertate deplină?

Ar putea fi util să notezi ceea ce te motivează, împreună cu o listă de lucruri care îți plac și care nu îți plac în baia actuală, concentrându-te în primul rând pe funcționalitate și pe scopul principal al încăperii (este o baie pentru oaspeți sau spațiul tău propriu de relaxare?).

Începe cu prioritățile – funcționalitate și estetică

Concentrează-te pe prioritățile funcționale. Pe baza acestora, aspectul viitoarei băi va deveni mai clar, cu noi zone concepute pentru a răspunde nevoilor și cerințelor actuale.

Dacă spațiul este foarte limitat, va trebui să decizi dacă o cabină de duș voluminoasă este mai importantă decât un dulap de baie spațios. De asemenea, stabilește care sunt cerințele tale în ceea ce privește funcționalitățile de care anumite obiecte din baie ar trebui să beneficieze. Spre exemplu, poți lua în considerare o cadă cu hidromasaj, un vas wc cu bideu sau poate una dintre cele mai mari dorințe ale tale în ceea ce privește zona cabinei de duș este să integrezi o coloana dus completă, cu funcții și tehnologii de ultimă oră. 

Hansgrohe Raindance Select E 360 Coloana dus cu termostat – GQS German Quality

Partea cea mai plăcută este alegerea stilului obiectelor sanitare, culorilor plăcilor ceramice, finisajelor dulapurilor de baie, decorațiunilor și formelor. Elementele de design contemporan oferă o multitudine de posibilități. Spre deosebire de numărul limitat de finisaje și forme disponibile în trecut, acum ai la dispoziție atât de multe variante încât îți poți amenaja baia într-o mulțime de stiluri de design, fără să îți faci griji că nu vei găsi obiectele potrivite. 

Poți acorda prioritate unui anumit element, fără a exista o regulă specifică (dacă, de exemplu, dacă îți place foarte mult un anumit model de cadă freestanding, acesta ar putea fi elementul principal în jurul căruia să stabilești restul decorului). Pe de altă parte, dacă nu există alte considerente sau preferințe, pereții ar trebui să fie punctul de plecare. Aceștia vor influența deciziile ulterioare privind schema de culori și stilul.  

Nu uita de accesorii

Nu în ultimul rând, acordă atenție accesoriilor, adică a tuturor acelor obiecte care fac baia mai funcțională (suporturi pentru prosoape, agățători, polițe, covoare etc.) sau care te ajută să profiți de fiecare centimetru dintr-o baie. Acum poți coordona finisajele metalice ale accesoriilor cu restul decorului, ceea ce reprezintă una dintre cele mai în vogă tendințe contemporane!

Sperăm că sfaturile noastre te vor ajuta în noul proiect de renovare a băii, iar dacă nu știi de unde poți alege obiecte sanitare, mobilier și accesorii de calitate superioară, poți consulta magazinul online germanquality.ro. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial