Top destinații în care să mergi primăvara

Bucură-te pe deplin de călătoriile tale când orașele sunt mai puțin aglomerate și temperaturile sunt optime. Iată câteva dintre destinațiile pe care să le vizitezi primăvara.

Top destinații în care să mergi primăvara

În topul preferințelor în materie de călătorii rămân orașe precum Paris, Roma și Viena, însă te invităm să descoperi și alte destinații perfecte în care să mergi primăvara. Explorează străzi cu mai puțini turiști decât în timpul verii și profită de vremea frumoasă, cu temperaturi plăcute.

Veneția

Orașul italian este ideal atât pentru o călătorie cu persoana iubită, cât și cu prietenii sau familia. Atmosfera locală poate fi descoperită pe jos sau cu gondola, iar fiecare străduță arată spectaculos. 

Dacă ești în căutare de bilete avion Veneția, alege o perioadă din an mai puțin aglomerată, astfel încât să ai parte de o experiență minunată în Piazza San Marco, la Palatul Dogilor, la Podul Rialto sau de-a lungul Marelui Canal.

Barcelona

Primăvara, vizitele în Spania pot fi foarte plăcute, datorită temperaturilor optime și fluxului mai mic de turiști decât în lunile de vară. Orașul spaniol poate fi ideal atât pentru un city break, cât și pentru o călătorie de o săptămână, spre exemplu.

În Barcelona nu trebuie să ratezi Sagrada Familia, Parcul Güell, Casa Milà sau Casa Batlló. Descoperă capodoperele lui Gaudi, cartierul Gotic, plajele vaste și Muntele Montserrat într-o singură destinație.  

Amsterdam

În capitala Olandei poți avea parte de experiențe diverse și te poți bucura de un sentiment de libertate. De asemenea, poți explora străduțele și cartierele din Amsterdam la pas sau cu bicicleta. În plus, îți recomandăm o croazieră pe râul Amstel.

Admiratorii lui Van Gogh pot vizita un muzeu dedicat pictorului, iar cei interesați de istorie pot descoperi Casa Annei Frank. Ți-ar putea fi pe plac și Piața Muzeelor, piața florilor sau centrul orașului.

Istanbul

Turcia este excepțională și primăvara, iar Istanbul este o destinație de neratat pentru oricine are pasiunea de a călători. Explorează orașul exotic și Marele Bazar, celebra piață acoperită cu magazine care oferă condimente, dulciuri turcești, covoare, bijuterii și haine tradiționale, narghilele ș.a.

Pune pe lista cu obiective turistice Moscheea Albastră, Catedrala Sfânta Sofia, Palatul Topkapi, Palatul Dolmabahce și Turnul Galata. Mai mult, te poți bucura de o croazieră pe Bosfor.

Lisabona

Dacă nu îți plac temperaturile foarte ridicate, cea mai bună perioadă pentru a vizita capitala Portugaliei, Lisabona, este primăvara. Poți lua orașul la pas într-un mod relaxant, pentru a cunoaște mai bine cultura locală, sau poți face un tur al tuturor atracțiilor.

Printre cele mai cunoscute locuri din oraș se află Turnul Belem, Castelul Sao Jorge, Liftul Santa Justa, Muzeul de Azulejos (plăci de ceramică sau de faianță cu specific portughez) și Catedrala San Jeronimos.

Ljubljana

De asemenea, în lunile de primăvara, temperaturile din capitala Sloveniei, Ljubljana, sunt foarte plăcute, iar orașul nu este la fel de aglomerat ca în timpul verii sau a vacanțelor de iarnă. 

Poți vedea, printre altele, Podul Dragonilor, Podul Triplu și Podul Măcelarilor, Piața Prešeren, castelul și catedrala din Ljubljana, Parcul Trivoli, Biserica Franciscană a Bunei Vestiri și Piața Centrală.

Explorează sau revizitează aceste destinații din Europa primăvara și profită de atmosfera specifică fiecărui loc. Planifică fie un city break, pentru a lua pulsul orașului, fie o călătorie mai lungă, pentru a descoperi în profunzime cultura și experiența locală.

Sursa foto: freepik.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial