TOP 5 motive pentru care să adopţi o pisică

Să adopţi o pisicuţă nu implică costuri mari. În primul rând, nu va trebui să plăteşti propriu-zis pentru a lua acasă pisica.

TOP 5 motive pentru care să adopţi o pisică

Pisicile se număra printre cele mai prietenoase animale, în special atunci când au încredere în oameni. Un bun exemplu este oraşul Istanbul, din Turcia, unde pisicile trăiesc în armonie cu oamenii şi sunt parte integrantă din comunitate.

Rolul pisicilor a fost încă din Antichitate să protejeze gospodăriile de rozătoare, insecte şi alţi dăunători similari, însă în ziua de astăzi, foarte multe pisicuţe devin companioni de apartament. Acestea foarte potrivite pentru cei care nu au foarte mult timp liber la dispoziţie, dar şi pentru cei ce preferă animăluţele cu personalitate.

Iată TOP 5 motive pentru care să adopţi o pisică

Costuri reduse

Să adopţi o pisicuţă nu implică costuri mari. În primul rând, nu va trebui să plăteşti propriu-zis pentru a lua acasă pisica, aşa cum se întâmplă în cazul câinilor sau pisicilor de rasă.

Vei avea însă nevoie de câteva achiziţii de bază, precum un bol de apă şi unul de mâncare, o litieră şi nisip şi hrană. Cea mai bună hrană pentru pisici este cea uscată, aşa că dacă îţi doreşti să utilizezi hrană completă şi de baza aceasta va fi suficientă. Pe hornbach.ro găseşti hrană uscată pentru pisici la super preţuri.

Singurele costuri constante pe care le implica adopţia unei pisicuţe sunt nisipul pentru litiera şi hrană uscată. De asemenea, o dată sau de două ori pe an această va avea nevoie de un control de rutină şi de vaccinare şi deparazitare la veterinar.

Pisicile sunt excelenţi companioni

Pisicile sunt excelente animale de companie. Acestea se ataşează de stăpânii lor, sunt jucăuşe, înţeleg oamenii după ce încep să convieţuiască cu ei, iar unele dintre ele pot fi chiar mai inteligente ca alte patrupede, precum câinii.

O pisică îţi va ţine companie în linişte şi vei vedea că nu îţi va cere cu disperare atenţie, precum poate câinii o fac uneori.

Nu ai nevoie de foarte mult spaţiu la dispoziţie

Câinii au nevoie să alerge şi să îşi consume energia, pentru că majoritatea acestora se trag din animale de vânătoare. Ei bine, pisicile sunt animale mici, de 3-4 kilograme în general şi nu au nevoie de foarte mult spaţiu pentru a desfăşura.

Se pot juca şi pot trăi foarte uşor în spaţii de mici dimensiuni, de la apartamente de tip studio şi până la căsuţe de dimensiuni reduse.

Salvezi viaţa unui animăluţ

Adopţia unui animal, fie el câine, pisica sau o altă specie, înseamnă salvarea unei vieţi. Foarte multe animale duc vieţi grele pe străzi şi de multe ori oamenii sau alte animale le pricinuiesc durere. Atunci când decizi să adopţi, oferi o şansă la viaţa unui animal, unui suflet fără vină.

Vei primi bucurie şi satisfacţii la superlativ

Pisicile îşi iubesc stăpânii şi îşi arată recunoştinţa faţă de cei care le salvează. Desigur, la început acestea pot fi speriate, însă odată ce se acomodează în casa ta vei vedea de cât de multă iubire dispun. Viaţa alături de o pisică îţi poate aduce împliniri şi satisfacţii la superlativ.

Aşadar, adopţia unei pisici poate fi cea mai inspirată idee dacă vrei să faci loc în viaţa ta unui animăluţ iubitor. Există o mulţime de locuri din care poţi adopta pisicuţe, de la adăposturi şi până la grupuri dedicate de pe reţelele sociale.

Sursa foto: Pexels.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial