TOP 4 lucruri care ar trebui să le incluzi în rutina ta zilnică de îngrijire

Rutina ta de îngrijire a pielii de dimineață este probabil cea mai importantă parte a zilei tale. În momentul în care te uiți în oglindă și îți vezi fața, ar trebui să poți vedea o expresie fericită.

TOP 4 lucruri care ar trebui să le incluzi în rutina ta zilnică de îngrijire

Rutina ta de îngrijire a pielii de dimineață este probabil cea mai importantă parte a zilei tale. În momentul în care te uiți în oglindă și îți vezi fața, ar trebui să poți vedea o expresie fericită. O perspectivă pozitivă care te va purta pe tot parcursul zilei. Nu te poți aștepta să ai o piele fericită dacă nu ai fața curată în primul rând! Așadar, asta înseamnă că a avea o rutină eficientă de îngrijire a pielii de dimineață este crucială pentru fericirea ta, indiferent cât de multă murdărie a-i putea avea pe față. 

Iată 4 lucruri care ar trebui să le incluzi în rutina ta zilnică de îngrijire:

  1. Cleanser

Curățarea pielii este cel mai important pas din rutina ta de îngrijire a pielii. Este important să îți păstrezi pielea curată, astfel încât să poți preveni erupțiile. Există multe produse de curățare și poate fi confuz să știi care este potrivit pentru fiecare tip de piele. Anumite produse de curățare sunt bune pentru pielea predispusă la acnee, iar altele sunt potrivite pentru tenul uscat și gras. Așadar, pentru a obține un cleanser potrivit pentru pielea ta, este esențial să consulți un dermatolog sau un expert în îngrijirea pielii.

  1. Toner

Un toner este în esență un demachiant, care este menit să fie folosit înaintea serurilor sau a cremelor hidratante. Deși tonerele nu sunt menite să fie la fel de puternice ca demachiantele, ele sunt totuși esențiale în rutina ta de îngrijire a pielii. Acest lucru se datorează faptului că ele controlează excesul de ulei de pe față. De asemenea, ajută la calmarea pielii.

  1. Ser

Serurile sunt pasul înainte de crema hidratantă. Acestea sunt menite să promoveze producția de colagen și elastină în piele. De obicei sunt ușoare și pe bază de apă. Anumite seruri pot fi amestecate și cu substanțe botanice, vitamine și antioxidanți. Ele sunt de obicei amestecate cu uleiuri precum cele de jojoba, macadamia sau de argan. Este esențial să îți hidratezi pielea zilnic, astfel încât să nu devină prea uscată și iritabilă.

  1. Cremă hidratantă

Ultimul pas în rutina de îngrijire zilnică a pielii este crema hidratantă. Este menită să încheie procesul și să îi ofere pielii o hidratare de lungă durată. Este important să aplici crema hidratantă, înainte de a folosi orice machiaj. Există multe tipuri de creme hidratante. Toate sunt formulate diferit pentru a oferi diferite beneficii pielii tale. Este important să găsești crema hidratantă potrivită pentru tipul tău de piele.

  1. Tratament

În funcție de ce probleme ai avea cu pielea este posibil să ai nevoie să te dai cu tratamentul propriu zis. Multe persoane suferă de acnee, rozacee sau de pete de pigmentare, iar ca să scapi de aceste probleme este esențial să folosești tratamentul potrivit. Astfel, poți încerca să folosești creme pentru pete pigmentare de la 24beauty.ro, pentru a scăpa de petele cauzate de soare, melasma sau de hiperpigmentarea postinflamatorie, care poate fi cauzată de acnee.

  1. Cremă de protecție solară

Ultimul element obligatoriu din rutina de îngrijire a pielii este crema de protecție solară. Este menită să îți protejeze pielea de razele UV dăunătoare. O protecție solară este menită să fie folosită zilnic, pe tot parcursul anului. Este important să aplici corect crema de protecție solară, pentru a nu rata nici o părticică a pielii. De asemenea, este indicat să aplici din nou protecție solară înainte de a merge la culcare și din nou înainte de a pleca din casă.

În concluzie, este important să ai o rutină zilnică de îngrijire a pielii bine pusă la punct, deoarece îți creezi tu un obicei nou și ai grijă de pielea ta în același timp.

Sursă foto: unsplash.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial