Tips & tricks: Cum să-ți transformi casa într-una cozy pentru sezonul rece

Tips & tricks: Cum să-ți transformi casa într-una cozy pentru sezonul rece

Nu mai e un secret: toamna și iarna sunt cele mai bune anotimpuri pentru cafeaua aromată, pentru dimineți leneșe sub o pătură călduroasă, pentru un ceai băut în fața focului. Ai înțeles ideea: sezonul rece e ideal pentru acel sentiment de cozy de care vorbesc englezii – sentimentul căldurii și al spațiului care se simte confortabil. 

Și, ca să te simți cu adevărat acasă în spațiul tău iarna asta, ți-am pregătit câteva tips & tricks ca să îți poți transforma casa într-una cozy, perfectă pentru diminețile reci de noiembrie. 

  1. Adaugă textile 

Cel mai simplu și eficient mod prin care poți schimba fața casei tale este să adaugi sau să schimbi textilele pe care deja le ai. Această modificare presupune o investiție minimă, dar un rezultat de maxim efect. Cum faci asta? 

Înlocuiește perdelele, draperiile, covoarele, lenjeriile, fețele de pernă și pernele decorative cu unele în nuanțe potrivite pentru toamnă / iarnă. Axează-te la fel de mult și pe material: alege materiale pufoase, texturi care să te încânte la atingere. 

Și cel mai important: adaugă pături pe canapea, lasă-le să se odihnească într-un colț, ca să aștepte mereu să te culcușești în ele. Dacă nu aveai covoare până acum, sezonul rece e momentul ideal să le iei în considerare. 

2. Investește într-un șemineu

Știm că probabil nu ai cum să achiziționezi un șemineu în adevăratul sens al cuvântului, dar ce spui despre un semineu electric? Îți oferă același confort și, la urma urmei, întocmai aceeași priveliște ca un șemineu clasic. Imaginează-ți cât de bine te-ai simți bând un ceai într-un fotoliu pufos, cu o carte favorită în mână, încălzit fiind de căldura șemineului care „mocnește' încet. Sună a tablou de vacanță la munte, nu-i așa? 

3. Lumină & lumânări

O altă modificare interesantă pe care o poți face în casa ta în această perioadă este să schimbi sursele de iluminat cu unele care să emită o lumină caldă, blândă, difuză – pentru că în curând vom avea parte de zăpadă, care generează ea însăși o lumină prea rece, nu-i așa? 

Și în aceeași zonă sunt și lumânările – adaugă lumânări pe măsuța de cafea sau pe noptiere. Ele pot să fie parfumate – alege o aromă potrivită iarna, o aromă dulceagă, lemnoasă, nu vrei chiar ceva fresh – sau neparfumate, în funcție de preferințe. Cert este că îmblânzesc orice spațiu și îl transformă într-unul mult mai cozy. 

4. Elemente naturale & culori călduroase

Dacă ar trebui să alegem un singur material pe care să îl încorporezi în casa ta în acest sezon, acela ar fi, cu siguranță, lâna – ce material mai potrivit pentru sezonul rece există? Adaugă cât mai multe materiale naturale în spațiul tău – lână, bumbac, pânză topită – ca să îl faci să se simtă și mai intim și familiar. 

De asemenea, poate este momentul să schimbi culorile de accent; optează pentru culori calde, pământii, nuanțe organice care să îți imprime sentimentul căldurii. 

5. Extra investiții pentru extra confort 

Un alt lucru pe care trebuie să îl ai în minte când amenajezi pentru sezonul rece este extrem de simplu de reținut: vrei căldură. E și logic, nu? Și ce punct din casă oferă mai multă căldură decât livingul – gândește-te la sufrageria ta plină de oameni, care se adună în weekenduri la cafea sau la vin fiert; cu alte cuvinte, livingul este acum mai mult ca niciodată sufletul casei – asigură-te că îl transformi într-unul primitor (și intim în același timp). 

Ia în calcul să faci investiții extra pentru un plus de confort: ce zici de un incalzitor terasa gaz care să îți permită să bei în continuare cafeaua de dimineață afară, chiar dacă e toamnă? Tot acum este și cel mai bun moment în care îți poți face achizițiile pentru sezonul ce vine, sezonul cald, pentru că vei avea parte de prețuri mai mici. 

Indiferent de ajustările pe care alegi să le faci spațiului tău, ține minte acest aspect: un spațiu cozy înseamnă un spațiu intim, familiar, confortabil, indiferent de ce înseamnă aceste coordonate pentru tine. Poate asociezi intimitatea cu accentele metalice – adaugă-le. Transformă spațiul astfel încât să îl faci să te îmbrățișeze – căci în sezonul rece avem nevoie de asta mai mult ca oricând.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din advertorial