Stații de încărcare electrice pentru acasă: cum le și la ce este recomandat să fii atent?

Chiar dacă achizițiile de mașini electrice de la noi din țară au loc într-un mod destul de timid, cert este faptul că din ce în ce mai mulți șoferi se arată în prezent interesați să achiziționeze un automobil electric.

Stații de încărcare electrice pentru acasă: cum le și la ce este recomandat să fii atent?

În timp ce unii dintre șoferi fac această alegere din dorința de a proteja mediul înconjurător, alții aleg mașinile electrice din alte motive subiective. Indiferent de motivul pentru care alegi să fii proprietarul unei mașini electrice, cert este faptul că una dintre provocările care se conturează foarte bine în acest caz, are legătura cu încărcarea. De la începuturi însă și până în prezent, lucrurile au evoluat foarte mult, astfel că stațiile de încărcare electrice nu se mai regăsesc astăzi doar în proximitatea unor centre comerciale sau benzinării, ci pot fi instalate și în propria curte. 

Stațiile de încărcare electrice rezidențiale (pentru acasă), au fost concepute pentru toți acei șoferi care doresc să excludă complet nevoia de a se deplasa până la diferite puncte fixe, pentru a-și încărca automobilele electrice. La ce ar trebui însă să fim atenți în alegerea stațiilor de încărcare electrice pentru a putea vorbi despre alegeri potrivite? 

Tensiunea de alimentare

Un prim aspect de luat în calcul are legătura cu tensiunea de alimentare, un detaliu de care este recomandat să ții cont având în vedere că funcționalitatea întregii stații depinde de acest lucru. În general, pentru stațiile de încărcare electrice destinate uzului rezidențial, tensiunile de alimentare pot varia între 220V-415V, în funcție de marca și modelul stației. La www.eOrion.ro poți găsi o varietate de stații de încărcare electrice adaptate pe deplin nevoilor tale.

Modalitatea de instalare

La ora actuală se pot regăsi pe piață o varietate de modele de stații de încărcare electrice, de aceea și modalitatea de instalare poate fi considerată un criteriu de selecție cat se poate de valid. În timp ce unele stații pot fi încastrate în diferite tipuri de suporți, altele au montaj aparent, ceea ce le face în general mai ușor de manevrat. Totul însă depinde de viziunea ta și desigur de nevoile tale. 

Gradul de protecție

În general, stațiile de încărcare electrice sunt montante în exterior, aspect ce le expune la condițiile de mediu mai puțin prielnice, precum umezeală excesivă sau temperaturi nepotrivite. Vestea bună însă este aceea că stațiile de încărcare moderne vin echipate cu sisteme de protecție avansate, ceea ce le asigură o funcționare de excepție în orice condiții. În timp ce unele dispun de o rezistență sporită la impact, altele pot face față cu brio unor condiții de mediu neprielnice comune precum umezeală sau temperaturi nepotrivite. Aceste stații dispun desigur de certificare IP și IK.

Puterea prizelor

Un alt aspect important căruia este necesar să i se acorde atenție este reprezentat de puterea prizelor. În funcție de modelul ales, acestea pot asigura o încărcare mai rapida sau mai lentă. De obicei, în cazul celor destinate uzului casnic, puterea prizelor poate varia între 3,7kW și 7,4 kW, în timp ce stațiile de încărcare electrice profesionale pot ajunge la valori mult mai mari, oferind o încărcare mult mai rapidă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial