Stadiile bolii hemoroidale

Stadiile bolii hemoroidale

Dacă vizita la toaletă s-a transformat într-un chin şi ai început să te confrunţi cu mâncărimi sau usturimi în zona rectală, atunci este foarte posibil să te confrunţi boala hemoroidală. Dacă întrebarea ce sunt hemoroizii? îţi vine imediat în minte, trebuie să ştii că aceasta afecţiune se traduce prin inflamarea venelor situate în zona rectală. În funcţie de localizare, putem discuta despre hemoroizi interni sau externi. Bineînţeles că, la fel ca orice altă afecţiune, şi boala hemoroidală poate avea avea mai multe stadii, şi anume:

Stadiul I 

Acest stadiu se referă la situaţia în care hemoroizii ajung să provoace sângerări anale. Aceste sângerări vor fi observate, în acest stadiu al bolii, doar în scaun. De asemenea, dilataţiile venelor nu ajung în exteriorul canalului anal.

Stadiul II

În acest stadiu hemoroizii ajung în exteriorul anusului în timpul scaunului, însă ei vor reveni în canalul anal spontan, fără să fie nevoie de o intervenţie.

Stadiul III

Acest stadiu vizează cazurile în care hemoroizii se deplasează în timpul defecaţiei, dar şi atunci când pacientul depune un efort care duce la creşterea presiunii intraabdominale. Hemoroizii din acest stadiu vor fi reductibili doar manual.

Stadiul IV

În acest stadiu hemoroizii se deplasează în exteriorul anusului chiar şi la cele mai mici eforturi. De asemenea, ei vor provoca dureri puternice şi vor cauza hemoragii considerabile. În acest stadiu hemoroizii nu mai sunt reductibili manual.

Este important ca atunci când boala hemoroidală își face simțită prezența, în oricare dintre stadiile în care se află, să ceri ajutorul unui specialist. Acesta va efectua o serie de investigaţii care îl vor ajuta să înţeleagă mai bine situaţia ta şi te vă îndruma către un tratament specific stadiului în care te afli.

Metode prin care poţi preveni apariţia hemoroizilor 

Principalii factori care contribuie la apariţia hemoroizilor sunt: un stil de viaţă sedentar, constipaţia, diareea, obezitatea, un regim alimentar neechilibrat, perioadele lungi de timp petrecute pe scaun, vizitele lungi la toaletă şi aşa mai departe. Dacă îţi doreşti să stai cât mai departe de această problemă, iată câteva lucruri pe care le poţi face:

  1. Igiena intimă

Curăţă foarte bine zona intimă după fiecare defecaţie. Foloseşte întotdeauna apă călduţă şi evită pe cât de mult posibil hârtia aspră sau parfumată. Dacă preferi şerveţelele umede, îţi recomandăm să le alegi întotdeauna pe acelea care nu conţin alcool sau parfum. 

  1. Dieta alimentară

Evită pe cât de mult posibil consumul exagerat de alcool, alimente picante şi condimentate. În schimb, îţi recomandăm un regim alimentar bogat în fibre și, neaparat, cel puţin 6-8 pahare de apă pe zi.

  1. Sportul

 Sedentarismul este un factor care contribuie la apariţia hemoroizilor. Prin urmare, îţi recomandăm să ai în vedere un stil de viaţa cât mai activ. Îţi recomandăm să eviţi pe cât de mult posibil ridicatul de greutăţi mari, mai ales atunci când acest lucru se întâmplă constant.

Dacă te confrunţi cu hemoroizi, îţi recomandăm să ceri cât mai repede ajutorul unui specialist. Nu încerca să te tratezi singur, mai ales dacă stadiul bolii este unul avansat.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial