Vrei să îți amenajezi locuința? TOP 4 lucruri de care să ții cont

Vrei să îți amenajezi locuința? TOP 4 lucruri de care să ții cont

Dacă vrei să îți amenajezi locuința, o poți face singur sau cu ajutor profesionist. Cu siguranță există finisaje precum punerea gresiei, de care ar fi prea complicat să te ocupi.

Dar sunt și lucruri pe care le poți face ușor, cum ar fi văruirea pereților. Trebuie să știi că procesul nu e întocmai ușor, mai ales dacă e vorba de o amenajare totală. 

Iată 4 lucruri la care să fii atent:

  • Informarea 

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să înțelegi în linii mari ce presupune acest proces de amenajare a locuinței. Ar trebui să cauți informații privind timpul și bugetul necesare. De asemenea, dacă vrei să te ocupi în mare parte singur de amenajare, ar trebui să îți însușești noțiuni de design și modalități de lucru. 

Dacă este prima oară când amenajezi o casă, ar fi bine să te informezi riguros, ca să nu faci greșeli ce te pot costa bani și timp. Este foarte simplu să găsești pe internet multe informații gratuite, ghiduri și explicații. 

  • Finisajele 

Finisajele sunt o parte foarte importantă în orice locuință, deoarece ele influențează de cele mai multe ori viitorul design al casei. Gresia și parchetul sunt elemente care trebuie alese cu grijă și în care e bine să investești, deoarece sunt mai greu de înlocuit odată ce deja ai mobilat locuința. 

Un sfat bun ar fi să alegi culori neutre pentru gresie și parchet, deoarece ele sunt mai ușor de asortat cu diverse culori și texturi. Încearcă să alegi modele cu motive naturale precum lemn, piatră sau metal, deoarece sunt potrivite în aproape orice design. 

  • Ustensilele și materialele

Echipamentul de lucru trebuie să fie atent ales, pentru ca procesul amenajării să decurgă bine. Materialele de calitate pot fi mai costisitoare, dar sunt o investiție bună. Ustensilele trebuie de asemenea să fie profesioniste, chiar dacă tu ești amator.

De exemplu, poți alege din gama de gletiere de 80 cm de pe Gletiere.ro, o ustensilă profesională pentru a scurta timpul de lucru când finisezi pereții. Cel mai bun sfat ar fi să alegi mereu materiale și ustensile profesionale. Pe lângă un rezultat mai profesionist, te pot scuti de mult timp și efort depus în lucrarea ta. 

  • Design-ul 

Stilul pe care vrei să îl abordezi în locuința ta ar trebui să fie unul definit și unitar. Dacă alegi un design clasic al casei, încearcă să urmezi aceeași direcție pentru toate camerele locuinței. Acest lucru este important pentru a nu crea un haos vizual.

 Dacă totuși vrei să îmbini mai multe stiluri, ar fi bine să apelezi la un designer de interior sau la un arhitect, ca să te îndrume și ajute să îmbini armonios elementele din stiluri diferite. Tot un specialist în domeniu îți poate sugera magazine de la care poți achiziționa piesele pe care le dorești, în funcție de bugetul tău. 

Așadar, în amenajarea locuinței tale, trebuie să ții cont de elementele de bază precum finisajele și stilul ales. De asemenea, informează-te și alege materiale și ustensile de calitate, ca rezultatul să fie unul pe măsura eforturilor. Dacă ești organizat și atent detalii, poți transforma amenajarea locuinței tale într-un proiect de suflet, de care vei fi mândru.

Sursa foto: unsplash.com 

Vezi şi cum să cureţi rosturile de la gresie!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial