Cum pregătești un espresso ca la carte: 5 sfaturi și secrete

Cum pregătești un espresso ca la carte: 5 sfaturi și secrete

Espresso este o băutură caldă, aromată, concentrată și parfumată ce se prepară cu ajutorul espressoarelor din localurile publice sau chiar la tine în locuință. Prepararea cafelei durează sub 1 minut, având o consistență mai densă și o tărie de neconfundat. Iubitorii de cafea aleg espresso pentru starea de bine pe care o oferă, dar și pentru dinamism, energie, optimism și gust intens și deosebit!

Află deci cum poți pregăti un espresso ca la carte, care sunt sfaturile utile și secretele de preparare, cum alegi un aparat potrivit pentru nevoile tale și care sunt accesoriile pentru espressoare care vor ajuta să faci cafeaua perfectă în fiecare dimineață!

Tipul de cafea

Boabele de cafea sau cafeaua măcinată influențează foarte mult gustul final al băuturii calde espresso. Este indicat să optezi un anumit tip de sortiment/ soi în defavoarea brandului, indiferent de notorietatea acestuia. 

De exemplu, pentru un espresso cala carte alege Arabica, având un gust aparte, puternic și deosebit. Totodată, cafeaua măcinată și prăjită proaspăt va oferi papilelor tale gustative un gust inedit și aromatic, așa că încearcă să cumperi produsul de la prăjitorii, nu din supermarket-uri – în cazul în care acest lucru este posibil.

Dozarea cafelei pentru espresso

Cantitățile prea mari sau prea mici de cafea pot influența rezultatul final al băuturii espresso, așa că este foarte important să ai grijă la dozare. În principal, cafeaua Espresso are nevoie de 7g, iar pentru un espresso dublu sau Doppio vei pune 14g de cafea. 

Dacă îți dorești un gust intens, atunci poți suplimenta cu până la 6g cantitatea folosită pentru prepararea acesteia. Ține cont și de tăria cafelei atunci când alegi dozajul și încearcă să cântărești cantitatea cu ajutorul unui instrument de măsurat, nu cu „ochiul liber'.

Extracția cafelei

Pornește espressorul pentru ca apa inserată în aparat să curgă pentru câteva secunde (astfel cafeaua va avea un gust și un aspect omogen), apa supraîncălzită să fie înlăturată, iar resturile de cafea de pe sită să cadă, înainte de a pune noua compoziție. 

Imediat după ce ai realizat acest lucru poți începe etapa extracției. Pentru o ceașcă de 50-60ml de espresso, procedura ar trebui să dureze între 25 și 35 de secunde. În cazul în care termină mai repede, atunci reglează râșnița pentru o măcinare mai fină. În caz contrar, dacă timpul de extracție depășește un minut, atunci alege o măcinare mai grosieră.

Adaugă zahăr brun și lapte

Espresso este de la sine o băutură care-ți trezește toate simțurile. Deși gustul său irezistibil este îndrăgit de foarte multe persoane, nu toată lumea îl poate degusta ca atare, așadar pun zahăr și lapte în compoziție. Preferi aromele mai dulci? Atunci alege să îndulcești cafeaua cu zahăr brun sau de trestie în defavoarea celui alb. Laptele este, de asemenea, o altă variantă prin care poți oferi cafelei un gust special, însă ține cont de cantitatea folosită.

Cafeaua espresso este irezistibilă, aromată, puternică și parfumată! Un deliciu cu care poți începe fiecare zi plină de activități, fie ele din timpul liber, casnice sau din domeniile educaționale și profesionale! Pentru momentele în care-ți dorești un plus de răsfăț, creează rețete inedite cu espresso, precum Ristretto, Espresso Macchiato, Americano, Flat White, Irish Coffee, Mocha etc.

Bea cafeaua espresso alături de apă minerală

Espresso este o băutură tare, aromatică și excelentă pentru fiecare dimineață, iar dacă vrei o experință aparte, hidratantă și fresh, atunci alege să savurezi cafeaua alături de o apă minerală. Vei simți aromele tandre și ascunse ale boabelor de cafea, descoperind deci cum trebuie savurată această băutură perfectă!

Ești gata să deguști o cafea espresso excelentă, preparată ca la carte și întocmai pe gusturile tale? Atunci alege un espressor de calitate, cu funcții moderne și diverse și încearcă toate rețele pe bază de cafea, așadar vei descoperi topul preferat al cafelelor și cum se pregătesc acestea: dozarea, timpul, extracția, cantitatea de zahăr, laptele sau frișca adăugată.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial