Pot căuta istoricul vehiculului meu după numărul VIN?

Atunci când dorești să îți cumperi o mașină te gândești foarte bine la necesitățile tale.

Pot căuta istoricul vehiculului meu după numărul VIN?

În primul rând te gândești dacă ai nevoie de această mașină pentru drumuri lungi în afara localităților sau pentru traficul din oraș.

Spațiul din interior contează foarte mult, dacă vrei o mașină de familie, cu un portbagaj încăpător, sau îți este suficientă o mașină mică, mai degrabă tipul sport. În orice caz, pentru a fi sigur că îți cumperi o mașină de calitate, trebuie să verifici istoric vehicul cu instrumentele speciale puse la dispozitie de  portalurile de nisă, poți obține un raport VIN introducând numărul de identificare unic al vehiculului (seria de șasiu).

Ce trebuie să știi când îți cumperi o mașină second-hand?

În primul rând trebuie să știi dacă mașina a fost sau nu implicată în anumite incidente rutiere care îi pot afecta iremediabil anumite părți. De exemplu, daca o mașină a fost implicată într-un accident, chiar după ce a fost reparată, aceasta este posibil să aibă anumite probleme de direcție sau de caroserie. Din fericire, poți evita să afli aceste informații într-un mod neplăcut, sau prea târziu. 

Cum poți verifică informații din istoricul mașinii?

VIN (vehicle identification number), sau seria de șasiu, este cel care te poate ajuta să afli informații prețioase atunci când dorești să verifici istoricul unei mașini.  Aceasta este format din șaptesprezece caractere, cifre și litere, și se regăsește pe certificatul de înmatriculare a mașinii, pe pragul mașinii sau pe eticheta aflată în partea din stânga a bordului. Acesta este unic pentru fiecare autoturism și se recunoaște la nivel internațional, putând fi verificat din orice colț al lumii. În urmă verificării acestui număr, poți afla informații prețioase cum ar fi date tehnice, kilometraj real, istoric verificări, istoric incidente, precum și defecte din fabricație sau rechemări în fabrică, dacă a fost cazul. În urma solicitării de verificare a VIN, se va elibera un raport în care veți regăsi toate informațiile care vă interesează. Acestea pot fi solicitate fie că dorești să achiziționați un autovehicul, sau dacă dorești să îți vinzi propria mașină, și este recomandat să solicitați aceste informații pentru a evita surprizele neplăcute.

Cum comand raportul VIN?

Introduci numărul VIN în sistem și apoi îți vor apărea anumite informații pe care trebuie să le selectezi, de genul marcă, model, tip de combustibil, tip de caroserie, țară de proveniență. O parte dintre aceste date vor fi gratuite, apoi vei trece la partea în care trebuie să efectuezi o plată pentru generarea raportului. După ce plata a fost făcută, acesta va fi generat și îl vei putea vizualiza pe site timp de 30 de zile. În acest raport vei regăsi date tehnice, de tipul marcă, model, an de fabricație. Apoi vei avea informații despre kilometrajul real al mașinii, care a fost verificată și în baza de date cu informații referitoare la autovehiculele care au fost furate. Vei afla unde a fost asamblată mașina, care sunt datele verificărilor tehnice periodice și dacă acestea s-au respectat și inclusiv dacă mașina a fost identificată de către producător cu defecte din fabricație, asupra cărora au fost avertizate persoanele care au achiziționat-o. Ca și structură, aceasta va fi de tipul antet, informații despre autovehicul, istoric daune, istoric kilometraj, istoric verificări, baze de date cu autovehicule furate, defecte din fabricație, fabricantul autovehiculului și fotografii cu autovehiculul.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial