Până la ce vârstă avem „liber” la credit și ce salariu trebuie să ai pentru un credit 40000 euro?

Vă spunem clar: în teorie, nu există o limită de vârstă pentru împrumuturi. Prin urmare, este posibil, tot în teorie, să realizezi un proiect imobiliar la 60, 70 sau 80 de ani, în timp ce încă ești în câmpul muncii sau deja pensionat.

Până la ce vârstă avem „liber” la credit și ce salariu trebuie să ai pentru un credit 40000 euro?

Cu toate acestea, cu cât înaintăm în vârstă, cu atât riscul nerambursării este mai mare pentru banca, indiferent dacă neplata se datorează unei scăderi a venitului sau unei deteriorări a stării de sănătate. O să spuneți că asigurarea de viață pentru împrumut este concepută pentru a prelua datoria în caz de deces sau invaliditate. Și aici ne cam încurcăm: pentru a putea împrumuta, trebuie totuși să fii asigurat … ceea ce devine din ce în ce mai greu odată cu trecerea timpului. Deci, până la ce vârstă te poți împrumuta? Câteva răspunsuri!

Împrumutul imobiliar: până la ce vârstă?

V-am spus doar, în teorie, că nu există limită de vârstă pentru împrumuturi. Dar, după 50 de ani, băncile sunt reticențe în acordarea de credite seniorilor, chiar dacă schimbările din societate i-au determinat să își revizuiască acest comportament.

Luați în calcul speranța de viață: acum este de 70,5 ani pentru un bărbati, 78,4 ani pentru femei, Dacă veți contracta un împrumut pe 20 de ani, care este termenul mediu actual, atunci ar fi posibil să semnați oferta de credit pe la 50 de ani!

În același timp, instituțiile bancare și-au dat seama că persoanele în vârstă nu sunt neapărat de neglijat atunci când solicită un credit fulger aprobat online. Desigur, veniturile pot scădea uneori, dar mulți dintre cei în vârstă au active substanțiale dobândite de-a lungul timpului, indiferent dacă este vorba de bunuri reale sau mobile (asigurări de viață, acțiuni la bursă etc.). Acest patrimoniu poate servi astfel că o contribuție personală pentru a face o achiziție imobiliară o realitate sau poate fi dat că garanție pentru rambursare. Prin urmare, ar fi vânt în pupă pentru un împrumut fără limită de vârstă!

Pot împrumuta la 50 sau 60 de ani și ce salariu trebuie să ai pentru un credit 40000 euro?

Aceeași întrebare apare în realitate la toate vârstele și duce la același răspuns criptic: totul depinde. Și mai concret, totul depinde de capacitatea dvs. de împrumut, care este limitată de raportul dvs. de datorie. Calculat în funcție de un raport de venit disponibil – taxe, acesta nu trebuie să depășească 40%.

Ce condiții pot favoriza sau nu acordarea unui credit pentru seniori?

Rată împrumutului depinde de mai mulți factori, inclusiv situația profesională a celui care se împrumută și durata împrumutului. Tindem să credem că rată crește odată cu vârsta persoanei, dar acest lucru nu este adevărat.

Situația profesională, de exemplu. Pentru o persoană mai în vârstă, acesta este considerat stabil pentru că experiență la locul de muncă și vechimea în aceeași companie sunt un aș în mânecă. Acest lucru vă poate permite să aveți o șansă mai bună decât un angajat pe o perioada determinată, interimar sau un tânăr fără experiență!

Vreți să știti la ce valoare a creditului va puteți gândi în funcție de vârsta și ce salariu trebuie să ai pentru un credit 40000 euro, încercați să folosiți un simulator de rate rapid. Singurul inconvenient este că vârsta nu este o variabilă în formula de calcul, lucru perfect legitim, de altfel.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle