(P) Microneedling: tratamentul preferat al celebrităților, soluția de rejuvenare și pentru tine

Hai să vorbim despre pielea ta...

(P) Microneedling: tratamentul preferat al celebrităților, soluția de rejuvenare și pentru tine

Când aveai 20 de ani, pielea ta radia de strălucire, fermitate și elasticitate, cu alte cuvinte, era plină de colagen. Perfecțiunea pielii îți părea o promisiune pe termen lung, iar ridurile erau o simplă idee abstractă. La momentul respectiv, poate că nici nu te întrebai ce este colagenul și ce rol are în organism: o proteină fibroasă datorită căreia pielea este fermă și oasele sunt sănătoase. 

Dar după vârsta de 25 de ani, producția naturală de colagen a început să se diminueze, în mod natural. Între timp, ai aflat că reducerea colagenului înseamnă, pentru pielea ta, că aceasta devine ternă, lipsită de vitalitate, adică un teren propice apariției ridurilor. 

Acum, o piele frumoasă și sănătoasă este expresia îngrijirii zilnice și a atenției pe care i-o acorzi. Stă în puterea ta să găsești cele mai bune metode prin care să îi oferi pielii tale ceea ce a început să îi lipsească. 

Avem o veste bună pentru tine: există soluții perfecte de stimulare a colagenului din piele, pentru un efect de întinerire de durată. Una dintre aceste soluții se numește microneedling

Ce este microneedling-ul?

Specialiștilor în frumusețea și sănătatea pielii de la Avra Aesthetic Institute le place să povestească despre microneedling, o terapie de rejuvenare minim-invazivă extraordinar de benefică pentru tenul tău, prin care se stimulează producția de colagen. Deși a apărut prin anii ’90, această tehnică de înfrumusețare a devenit tot mai populară în ultimii ani, fiind și unul dintre tratamentele preferate ale celebrităților din toată lumea.

Micro-needling-ul se mai numește și „mezoterapie fracționată', tratament care poate să fie realizat pe tot corpul, deoarece are beneficii multiple: declanșează sinteza de colagen, reduce dimensiunea porilor, îmbunătățește aspectul cicatricilor dar și stimulează regenerarea și creșterea părului, dacă este realizat la nivelul scalpului. 

Rezultatele obținute cu ajutorul acestei proceduri sunt evidente, puternice și se îmbunătățesc de la o ședință la alta. 

Cum funcționează microneedling-ul?

Cu ajutorul unui dispozitiv cu microace sterile se fac multiple microperforații, până la nivelul dermului, unde se află fibroblastele care sintetizează colagenul. În acest fel, capacitatea naturală de regenerare a pielii este stimulată și, ca reacție de vindecare a microleziunilor, se produc colagen și elastină, rezultatul fiind o piele mai fermă, mai tânără și revitalizată. 

Tratamentul nu este dureros, contrar aparențelor, și se utilizează o cremă anestezică specială, pentru ca tu să te simți cât mai bine în timpul procedurii.

Terapia microneedling are mai multe mecanisme de acțiune care au ca rol îmbunătățirea aspectului și a structurii pielii. Microneedling-ul poate să fie realizat pe față, gât, decolteu, mâini, în zonele afectate de vergeturi de pe corp, precum și pe scalp, având numeroase beneficii:

  • rejuvenarea pielii foto-îmbătrânite;
  • estomparea ridurilor și a liniilor fine;
  • îmbunătățirea tonusului și a elasticității pielii;
  • îmbunătățirea texturii pielii;
  • micșorarea porilor dilatați;
  • uniformizarea nuanței pielii;
  • tratarea semnelor post-acneice;
  • amelioarea vergeturilor.

Este acest tratament potrivit pentru pielea ta?

Microneedling-ul poate fi efectuat pe orice tip de piele și nu există un risc de hiperpigmentare, precum se întâmplă în cazul anumitor tratamente cu laser. Mai mult decât atât, microneedling-ul îmbunătățește vizibil aspectul pielii, iar timpul de recuperare este mic, în comparație cu alte proceduri, respectiv 1-3 zile, în funcție de afecțiunea tratată și de protocolul utilizat.

Adaptat problemei pentru care soliciți microneedling, la Avra Aesthetic Institute vei avea nevoie de aproximativ 3-6 ședințe de tratament, realizate la un interval de 2-3 săptămâni. 

Pentru ca efectele microneedling-ului să fie totale și să nu ai parte de nicio reacție negativă, te sfătuim să ții cont de sfaturile specialiștilor:

– evită expunerea la soare, timp de o săptămână după fiecare ședință de tratament și folosește o cremă de protecție solară cu SPF 50;

– utilizează creme dermatocosmetice care vor ajuta în refacerea rapidă a barierei cutanate;

– evită machiajul, cel puțin 24 de ore, după procedură. 

Te invităm la Avra Aesthetic Institute să încerci și tu experiența microneedling-ului și să îi testezi beneficiile uimitoare, pe pielea ta!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial