(P) Îți plac tocurile, dar nu știi cum să începi să le porți? Iată câteva sfaturi utile!

N-ai fost niciodată genul care să meargă pe tocuri și te sperie evenimentele la care ești nevoită să le porți? Îți place să vezi femei cu pantofi eleganți, dar crezi că tu nu te-ai descurca în locul lor? Nu ai de ce să-ți faci griji, mersul pe tocuri se învață și ai nevoie doar de puțină răbdare și îndrumare

(P) Îți plac tocurile, dar nu știi cum să începi să le porți? Iată câteva sfaturi utile!

Iată 6 sfaturi care îți vor fi utile dacă vrei să înveți să mergi pe tocuri!

  1. Începe cu tocuri mici

E normal să vezi poze cu femei care poartă tocuri imense și să-ți dorești și tu. Este mai bine, însă, să începi treptat. Mușchii pe care o femeie îi folosește când poartă tocuri sunt diferiți de cei activați când poartă pantofi joși, de aceea durează puțin până te obișnuiești cu noua presiune. În plus, ar fi păcat să fii dezamăgită de experiența unor tocuri prea înalte și să te ferești pe viitor de ele. Fă tranziția treptat și totul va merge perfect!

    2. Alege pantofii potriviți

Pe lângă dimensiunea tocurilor, mai există câteva alte aspecte de care trebuie să ții cont, precum materialul din care sunt făcuți pantofii sau modul în care se potrivesc piciorului tău. Dacă poți, probează-i și mergi puțin în ei înainte de a-i cumpăra. Dacă vrei, totuși, să-ți comanzi încălțăminte de damă online, asigură-te că perechea pe care o achiziționezi este din piele naturală, pentru a-ți lăsa pielea să respire și pentru a evita potențialele răni. Poți găsi pe site-ul Lavis.ro numeroase astfel de modele, cu tocuri de diferite înălțimi, potrivite pentru orice context. 

   3. Evită pantofii stiletto pentru o vreme

Poate fi destul de dificil să te obișnuiești cu încălțămintea cu toc înalt, mai ales atunci când ești la început. În cazul pantofilor de tip stiletto, întregul proces poate deveni chiar mai complicat, ca urmare a vârfului ascuțit și a calapodului relativ îngust. Oricât ar fi de frumoși, ferește-te pentru o perioadă de ei, până te vei simți puțin mai sigură pe mersul tău.

   4. Mergi prin casă 

Totul se învață prin exercițiu. Ia-ți, deci, tocurile preferate și defilează cu ele prin casă. Repetă acest mic antrenament zilnic și vei vedea, cu siguranță, o evoluție. Analizează-ți postura în oglindă și exersează-ți constant mersul. Nu te descuraja dacă nu îți iese din prima, nimeni nu s-a născut învățat. Multe dintre femeile cărora le admiri mersul acum pe stradă s-au chinuit, mai mult sau mai puțin, la început. 

   5. Ia pauze în care să porți pantofi comozi

Purtarea constantă a tocurilor poate fi obositoare și dăunătoare, chiar și pentru o veterană. Ai grijă să îți iei câteva pauze între momentele în care mergi pe tocuri și să alternezi tipul de încălțăminte pe care îl porți. Acestea te vor determina să reziști mai bine în momentele în care ai evenimente și trebuie să stai toată ziua pe tocuri.

   6. Fii atentă la postură

O postură corectă este foarte importantă atunci când mergi pe tocuri, dar nu numai. Ea arată că ai încredere în tine și că ești stăpână pe situație. Nu lăsa să se vadă că te simți incomod în noua ta pereche de pantofi și acordă o atenție deosebită menținerii unei posturii corespunzătoare.

Așadar, este timpul să scoți încălțămintea preferată din dulap și să înveți să mergi pe ea! Ușor-ușor, odată cu exercițiul, vei arăta ca o divă atunci când încalți perechile de pantofi la care acum doar visezi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din fashion