(P) Inovația care reprezintă o alegere mai puțin nocivă pentru fumători

(P) Inovația care reprezintă o alegere mai puțin nocivă pentru fumători

În ultimii ani, progrese știintifice importante au dus la dezvoltarea de alternative mai bune pentru adulții care continuă să fumeze. Este vorba de alternative fundamentate științific, fără fum, care au potențialul de a fi mai puțin nocive. Acestea pot proteja atât fumătorii adulți, cât și pe cei din jurul lor. 

Philip Morris International (PMI) este una dintre cele mai importante companii din industria tutunului și și-a asumat ca misiune construirea unui viitor fără fum. Un deceniu de cercetare, o echipă formată din peste 400 de oameni de știință și investiții semnificative în cercetare și inovație au un singur scop: să înlocuiască țigările cu alternative fără fum cât mai repede posibil. 

Recent, PMI a făcut un pas istoric în îndeplinirea misiunii asumate. În 7 iulie 2020, Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din Statele Unite a autorizat comercializarea IQOS, sistemul electronic  de încălzire a tutunului al Philip Morris International, ca produs din tutun cu risc modificat (MRTP). În urma unei evaluări care a durat mai bine de trei ani și a inclus un pachet complex de dovezi științifice  depus de companie, FDA a concluzionat că dovezile științifice disponibile până în acest moment demonstrează că este de așteptat ca IQOS să aibă un impact pozitiv asupra sănătății populației, luând în calcul atât utilizatorii de produse din tutun, cât și persoanele care nu utilizează în prezent produse din tutun. 

Decizia demonstrează că IQOS este un produs din tutun fundamental diferit de țigări și o alegere mai bună pentru adulții care altfel ar continua să fumeze – trecerea completă de la țigări la IQOS reduce semnificativ expunerea organismului la substanțe nocive și potențial nocive.

IQOS este primul și singurul produs electronic cu nicotină care a primit autorizație de comercializare ca produs din tutun cu risc modificat în cadrul procesului de autorizare MRTP derulat de FDA. 

Informație importantă: IQOS nu este lipsit de riscuri. Acesta eliberează nicotină, care creează dependență.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din advertorial