(P) Idei de amenajare care vor aduce aerul de toamna în sufrageria ta

(P) Idei de amenajare care vor aduce aerul de toamna în sufrageria ta

Atunci când trebuie să te gândești de două ori dimineață dacă să îți iei geaca mai călduroasă sau pe cea mai puțin groasă, când mergi pe stradă și trotuarul e plin de frunze căzute, când în vitrinele magazinelor de haine sunt numai manechine îmbrăcate cu haine groase, iar seara e mult prea frig pentru terase, atunci știi sigur că a venit toamna. Și știi că trebuie să îți pregătești și casa pentru sezonul rece. 

În fiecare toamnă, în design-ul interior se migrează culori deschise și puternice, către culori calde, dar mai întunecate. Culorile de toamnă sunt inspirate din frumusețea peisajelor rurale – verdele pajiștilor, maro, portocaliul frunzelor, burgundi precum strugurii sau vinul, toate în nuanțe calde, primitoare, catifelate și oferă senzația de confort și adăpost. 

Este o adevărată plăcere să-ți amenajezi sufrageria când rețeta ta magică are în compoziție roșul bogat, galbenul cald, oranjul vibrant sau maro închis! Le poți folosi alături pe profile decorative sau pe scafe iluminate care să intensifice atmosfera tomnatică plină de strălucire! Mai jos am adunat câteva sugestii de amenajare din care sperăm că te poți inspira: 

  • Toamna eternă – de ce să te limitezi la o amenajare sezonieră, tematică și care devine desuetă odată ce zilele cu frunze galbene au trecut? Alege accesorii în culori de toamnă dar care să depășească zona tematică. De exemplu, poți alege o vază modernă roșie strălucitoare, perne decorative roșii sau perdele portocalii strălucitoare. Poți lasă aceste accesorii pe tot parcursului anului. 
  • Alege minimalismul – având la dispoziție culori atât de frumoase, este ușor să te ia valul și să exagerezi. Dacă vrei să creezi un look sofisticat, nu exagera cu un curcubeu de culori aprinse. Alege accesorii simple în nuanță ta favorită de toamnă pe care să le răspândești viu și jucăuș prin cameră și nu te îndepărtă de la linia unui design omogen, care să nu fie copleșitor. 

Explorează tonurile neutre – nu numai culorile vibrante îți pot oferi o stare de spirit bună, ci și tonurile neutre. Tonurile neutre arată bine tot anul și le poți combina ușor cu orice culoare de sezon. Nuanțele de maro sunt perfecte pentru crearea unei impresii de confort și căldură mai ales când temperaturile scad. Nuanțele calde de bej, nisip sau taupe sunt o idee bună pentru a crea un aer primitor. Dacă rămâi la aceste nuanțe de baza poți chiar să schimbi culorile puternice pe care le folosești în amenajare, în fiecare sezon, astfel încât spațiul tău să reflecte întotdeauna ceea ce se întâmplă afară. Un alt pont pe care îl dau  experții în amenajari astfel incat sa obții un efect universal il reprezinta folosirea unor panouri decorative 3d de interior a căror versatilitate te poate ajuta să aduci frumusețea oricărui anotimp în casa ta.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle