(P) Diferențele dintre fondul de ten, bb cream și cc cream: cum știi care e cel mai bun produs pentru tine?

(P) Diferențele dintre fondul de ten, bb cream și cc cream: cum știi care e cel mai bun produs pentru tine?

Dacă vrei să găsești ce au în comun machiajele spectaculoase de pe podiumuri, din campaniile de promovare ale brandurilor sau din revistele glossy, e imposibil să nu remarci calitatea bazei aplicate pe față. Dar, când vine vorba despre obținerea acelui ten perfect pe care îl vezi în pictoriale și când te raportezi la produsele existente pe piață, e imposibil să îl alegi pe cel potrivit, dacă nu cunoști diferențele dintre ele și dacă nu ești familiarizată cu nevoile propriului tău ten. De aceea, am conceput un scurt ghid care îți va fi util pentru alegerea bazei potrivite pentru machiajul tău. Iată ce trebuie să știi despre fiecare tip de produs pentru colorarea și uniformizarea tenului:

Fondul de ten

În cazul în care ai nevoie de un produs care să ofere o acoperire mai mare tenului, optează pentru un fond de ten de calitate. Deși, în trecut, aceste produse erau recunoscute pentru efectul de încărcare a feței, cele moderne au formule mai lejere, care se simt confortabil pe ten. Dacă suferi de acnee sau, pur și simplu, îți dorești să ai un machiaj impecabil pentru o seară memorabilă, un fond de ten Estee Lauder Double Wear îți va asigura aspectul perfect la care aspiri, fără a-ți răpi din confort.

Fondurile de ten sunt disponibile într-o varietate de formule, mai lejere sau mai grele, cu acoperire mai mică sau mai mare și diferite proprietăți. Atunci când folosești un produs cu acoperire mai mare, începi prin a machia zonele cu probleme și apoi, prin tehnica numită blending, distribuie și uniformizează fondul de ten pe întreaga suprafață a feței, gâtului și, dacă e cazul, a decolteului. Pentru a ajunge la aspectul dorit, poți aplica ulterior o pudră sau un finish satinat. Ce trebuie să reții, însă, despre fondul de ten, este că și cele mai lejere formule sunt mai dense decât cremele nuanțatoare.

BB cream

BB cream este un produs de bază pentru machiaj, recunoscut pentru abilitatea de a uniformiza nuanța tenului și de a corecta eventualele pete vizibile. În ceea ce privește acoperirea, aceasta este mai redusă în comparație cu cea a fondului de ten. Pe scurt, este un produs perfect pentru utilizarea zilnică, destinat tenului fără probleme prea mari. În ceea ce privește efectul, vei obține omogenizarea perfectă pe care ți-o oferă fondul de ten, dar, într-o formulă mai lejeră și mai confortabilă pentru piele.

Cele mai multe produse bb cream conțin antioxidanți, care protejează pielea împotriva acțiunii nocive a radicalilor liberi și a deteriorării provocate de poluare. Există și variante cu SPF, care îți protejează tenul împotriva radiațiilor UVA și UVB. Spre deosebire de fondurile de ten, cremele bb nu sunt disponibile într-o varietate atât de mare de nuanțe, iar acest lucru te poate pune în dificultate. Pe de altă parte, datorită tehnologiilor noi de pigmentare, nuanțele unora dintre aceste produse au capacitatea de a se adapta, în funcție de nuanța tenului pe care este aplicat produsul. Cheia, în ceea ce privește aplicarea, este folosirea unei cantități mici de bb cream și uniformizarea ei perfectă cu ajutorul degetelor, a unei pensule pentru fondul de ten sau a unui burete.

CC Cream

Crema corectoare pentru culoare are o textură mai ușoară chiar și decât crema bb, chiar dacă există și în această categorie produse care îți asigură o acoperire similară cu cea a fondului de ten. O cremă cc de calitate estompează roșeața, petele pigmentare și decolorările pielii, în timp ce ingredientele sale active ajută la calmarea tenului și îl fac mai luminos și mai radios. Este un produs ideal pentru tipurile de ten care au nevoie de echilibrarea și uniformizarea nuanței. La fel ca în cazul cremelor bb, cc cream sunt disponibile într-un număr limitat de nuanțe.

CC cream se aplică în mod similar cremei bb, dar poate fi folosită și drept bază de machiaj, înaintea unui fond de ten cu acoperire mai mare. Utilizată în acest fel, vei obține o nuanță uniformă și te vei bucura, totodată, de beneficiile antirid și de hidratare pe care le oferă acest tip de produse.

Crema hidratantă nuanțatoare

Dacă ai o zi bună, o cremă hidratanță nuanțatoare poate fi alegerea perfectă pentru un ten cu aspect natural, culoare uniformă și luminozitate. Aceasta are o acoperire minimă și se aplică după aplicarea cremei hidratante obișnuite de zi. Spre deosebire de cele mai multe produse bb cream și cc cream, singurul beneficiu pe care ți-l oferă un astfel de produs este hidratarea optimă; cele mai multe creme nuanțatoare nu oferă protecție solară, astfel că, dacă îți dorești acest lucru, va fi nevoie să le folosești împreună cu alte cosmetice care au această proprietate.

În timp ce cremele bb îți oferă o acoperire mică, dar au alte beneficii pentru pielea ta, cremele cc pot fi purtate ca bază pentru fondul de ten, iar acesta din urmă îți va asigura tenul perfect pentru evenimentele speciale din viața ta, cremele nuanțatoare sunt ideale pentru persoanele care nu au probleme cu tenul. Așadar, pentru a alege produsele potrivite pentru tine, evaluează obiectiv nevoile tenului tău și, eventual, alternează baza machiajului, în funcție de necesitățile punctuale.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din beauty