(P) Diamantul, vedeta inelului de logodna. Ce trebuie sa știi despre el?

(P) Diamantul, vedeta inelului de logodna. Ce trebuie sa știi despre el?

Atunci cand vrei sa iti ceri iubita in casatorie, cea mai buna optiune pe care o ai este aceea de a-i oferi un inel cu diamant. Nu toate inelele cu diamant sunt la fel, insa, in conditiile in care nu toate metalele pretioase sunt la fel si nu toate diamantele sunt la fel.

Daca vrei sa ii oferi o bijuterie durabila, care sa isi pastreze valoarea in timp si care sa o incante pe deplin, trebuie sa stii ce cumperi. Conform celor de la Sabion.ro, diamantele sunt pietre pretioase pretentioase, a caror alegere trebuie sa tina cont de 4 criterii importante, cunoscute sub termenul de ” cei 4C”.

Care sunt cei 4 C?

Cele 4 criterii care dau calitatea unui diamant sunt greutatea (Carat), culoarea, claritatea si taietura (cut). Sistemul celor 4C a fost dezvoltat de catre Institutul American de Pietre Pretioase si este recunoscut astazi la nivel mondial. Fiecare dintre cele 4 criterii sunt extrem de importante.

Taietura

Este cel mai important criteriu care defineste un diamant de calitate. Taietura se refera la proprietatile reflective ale diamantului. O taietura de calitate face un diamant sa straluceasca puternic, ca si cand lumina ar veni din interiorul sau.

Caratul

Este greutatea diamantului si este un alt element care creste foarte mult valoarea pietrei. Un carat este echivalentul a 200 de miligrame si desi poate fi confundat cu Karatul care defineste puritatea aerului, cele doua unitati de masura nu au legatura una cu alta.

Denumirea de carat vine de la semintele de carob. Acestea aveau intotdeauna aceeasi greutate, ceea ce le facea sa fie folosite pe post de unitate de masura. In general, este recomandat sa optezi pentru diamante de cel putin 0.3 carate, pentru a avea garantia ca oferi un inel de logodna de valoare.

Claritatea

Este o caracteristica importanta pentru valoarea diamantului. Orice imperfectiune poate scadea valoarea unei pietre, asadar, este bine sa cauti diamante cat mai clare. In general, imperfectiunile nu sunt vazute cu ochiul liber, decat foarte rar. Tocmai de aceea, trebuie sa te bazezi pe certificatele care insotesc diamantul ( GIA, DRU, EGL sau GII) sau pe experienta unui bijutier. 

Culoarea

Nu in ultimul rand, in cei 4C intra culoarea. Cel mai adesea, diamantele sunt incolore, insa exista si diamante ce reflecta diverse nuante. In functie de nuanta, acestea pot fi extrem de valoroase, dat fiind faptul ca diamantele colorate sunt destul de rare.

Vei descoperi ca exista diamante roz, diamante cameleon, diamante verzi sau chiar diamante rosii. Va fi foarte greu sa gasesti un diamant rosu, insa, in conditiile in care exista mai putin de 20 de specimene descoperite de-a lungul timpului in lume.

Povestea diamantelor este una extrem de complexa si interesanta. Nu trebuie sa treci prin toata pentru a oferi inelul de logodna perfect, insa. Ceea ce ai de facut este sa te informezi in legatura cu cele mai importante proprietati ale unei astfel de pietre si sa te asiguri ca investitia ta este una inteligenta.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle