(P) Cum îţi faci casa mai primitoare pentru musafiri?

(P) Cum îţi faci casa mai primitoare pentru musafiri?

Anul 2020 ne-a limitat drastic ieşirile în oraş şi concediile. Chiar şi în perioada relaxării măsurilor de distanţare, mulţi români au evitat să petreacă timpul în locuri publice. În acest context, propria locuinţă a devenit atât locul de petrecere a timpului împreună cu familia, cât şi biroul de acasă şi spaţiul de întâmpinare a oaspeţilor apropiaţi. Recunoşti o casă primitoare de îndată ce i-ai călcat pragul. Dacă vrei să te bucuri de fiecare dată când revii acasă de locul în care locuieşti şi să fii admirat de cei care te vizitează, inspiră-te din ideile noastre de amenajări interioare.

Creează un ambient plăcut indiferent de sezon

Confortul termic este esenţial atunci când intri într-o încăpere. Pentru ca locuinţa ta să devină un spaţiu primitor, atmosfera din interior trebuie să creeze o oază de relaxare, un refugiu faţă de temperatura de afară. O temperatură constantă în jurul valorii de 22 de grade Celsius este potrivită, indiferent de anotimp. Pentru a o obţine, vara ai nevoie de instalaţie de climatizare, în timp ce iarna trebuie să funcţioneze instalaţia de căldură. Atmosfera optimă de-a lungul întregului an o obţii prin instalarea unui aparat de aer condiţionat de la Climatico, care oferă temperaturi scăzute în sezonul de vară şi aer cald pe timp de iarnă.

Prima impresie de la intrare

Intrarea în casă este primul lucru pe care-l văd oaspeţii, chiar înainte de-a vă trece pragul. Indiferent că locuieşti la bloc sau la casă, asigură-te că intrarea este tot timpul curată. Obiectele decorative nu pot decât să sporească sentimentele plăcute ale celor care vă vizitează. Aspectul uşii, un covor de calitate cu mesaj de bun venit, o floare sau o oglindă sunt doar câteva idei de amenajare. 

Foarte important este ca acest spaţiu să fie bine iluminat, în special pentru zilele de iarnă, când întunericul se lasă foarte devreme. Odată intrat, oaspetele trebuie să aibă la îndemână un cuier pentru haine şi eventual un pantofar, cu condiţia să-i pui la dispoziţie încălţăminte de casă. Indiferent că este o cameră în sine sau doar un spaţiu amenajat, antreul trebuie să fie luminos, primitor şi practic. Decoraţiunile în culori calde ajută oaspeţii să se familiarizeze cu mediul în care vor intra.

Baia este una dintre primele camere vizitate

Nu trebuia să vină o pandemie ca să ne familiarizăm cu regulile de igienă. Odată intrat în locuinţa ta, oaspetele trebuie invitat într-o cameră cu grup sanitar, ca să se spele pe mâini. Dacă musafirii petrec mai mult timp sau rămân chiar peste noapte, grija ta ca gazdă trebuie să fie cu atât mai mare. 

Asigură-te că obiectele sanitare sunt curate, că există o cantitate suficientă de săpun și hârtie igienică, iar prosoapele sunt impecabile. Pentru vizitele mai lungi trebuie să te preocupe asigurarea unui necesar pentru duş, cu şampon, prosoape şi chiar un halat curat.

Camera de zi

În amenajarea camerei de zi trebuie să ţii cont atât de preferinţele propriei familii, cât şi de confortul oaspeţilor care te vor vizita. În ambele cazuri, livingul este spaţiul în care veţi petrece cel mai mult timp. Pe lângă elementele de design, trebuie să iei în calcul şi utilitatea elementelor de mobilier. Dacă aici veţi lua masa, asigură-te că toată lumea are suficient loc, că iluminatul este potrivit şi oamenii pot socializa. Pentru serile mai relaxate, o măsuţă de cafea în mijlocul camerei, cu canapele sau fotolii în jur, se poate transforma în spaţiu de jocuri sau discuţii. Dacă organizezi seri de filme sau vizionări de evenimente sportive, instalează sistemul audio-video astfel încât imaginea şi sunetul să impresioneze.

Creează o atmosferă primitoare în casă, astfel încît atât membrii familiei tale, cât şi invitaţii voştri să se simtă confortabil. Ai grijă să  întâmpini oaspeții cu căldură încă dinainte de a-ţi trece pragul şi amenajează spaţii utile în camerele cele mai importante, pentru a te bucura de complimentele celor ce se simt bine în casa ta.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din advertorial